Tres obres a subhasta en la campanya de l’Espai Gironès en benefici de Càritas

Campanya solidària de Nadal a l’Espai Gironès
El pintor Perico Pastor amb l'obra que va crear al mateix Espai Gironès

Cinc artistes col•laboren en la campanya durant la qual també es recull menjar per al Banc dels Aliments

Campanya solidària de Nadal a l’Espai Gironès
El pintor Perico Pastor amb l’obra que va crear al mateix Espai Gironès

Ja són tres els quadres solidaris que se subhasten en el marc de la campanya que aquest Nadal impulsa el Centre Comercial Espai Gironès amb el lema Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa. Els diners que s’obtinguin amb la subhasta d’aquestes tres obres i les dues que es pintaran les properes setmanes en les instal•lacions del Centre Comercial es destinaran íntegrament a l’entitat per col•laborar en la seva gran tasca d’ajuda a les persones més necessitades.

El darrer quadre solidari que s’ha creat en directe a l’Espai Gironès és obra del reconegut artista Perico Pastor ( figura humana). El va pintar dissabte i porta per títol Pijama. És una aquarel•la sobre paper muntada sobre tela de 40×1’80. L’artista va explicar que va decidir crear una obra “que fos vistosa a l’Espai Gironès però que també es pogués transportar en cotxe”. A més, es va mostrar molt satisfet en col•laborar en una campanya destinada a recollir diners per una entitat com Càritas . Perico Pastor ( Seu d’Urgell 1953) viu a Barcelona i compagina la pintura i la il•lustració de premsa en mitjans com el País, la Vanguardia o Internacional Herald Tribune.

De la mateixa manera que van fer anteriorment els artistes Josep Moscardó amb la primera obra que va arrencar la subhasta, “Girona Orión”, i José Luís Pascual amb la segona obra, que pertany a la sèrie Rostres, Perico Pastor ha cedit el seu quadre per a que se subhasti per un preu de sortida de 2.500 euros.

Es pot participar en la subhasta a través del web de l’Espai Gironès o també mitjançant el seu Facebook, on s’expliquen les passes a seguir.

Els altres dos artistes que participaran en la campanya en les properes setmanes són Fernando Adam (arquitectura onírica) que ho farà el 27 de desembre i Pep Montserrat (quadern viatge sobre Girona), el 3 de gener.

La campanya solidària de Nadal que aquest any impulsa el Centre Comercial Espai Gironès té el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès. Va començar el 26 de novembre i es durà a terme fins al 5 de gener .

L’altre objectiu de la campanya és recollir menjar per al Banc dels Aliments. Fins al moment se n’han recollit prop de 500 quilos.

Subhasta de quadres en benefici de Càritas fins al 16 de gener

La subhasta de quadres es tancarà el 16 de gener i té uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra. També es pot aconseguir un pinzell solidari portant un quilo d’aliments al punt d’informació i fer una pinzellada a l’obra solidària situada al punt Tu hi pintes Molt o, en el cas de la mainada, participar al taller de pintura que es fa cada dissabte de 17:30h a 20:00h, per a edats de 4 a 10 anys. Una altra forma de col•laborar és fer-se un selfie davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa situat al Punt Solidari, i publicar-lo al perfil de cadascú a Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #TuhipintesEspai. Per cada 5.000 selfies que es rebin, l’Espai Gironès donarà 1.000 euros a Càritas.

Punt de recollida de menjar per al Banc dels Aliments

A totes les activitats infantils organitzades a les instal•lacions hi haurà un punt on es podrà deixar els aliments. Fins al 24 de desembre hi haurà al centre comercial un Tió de grans dimensions, on la mainada podrà endur-se els seus obsequis i també es recollirà menjar per al Banc dels Aliments. Del 27 de desembre al 5 de gener tornarà el Rei Melcior, que recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial. De la mateixa manera que l’any passat, els nens i nenes que ho vulguin li podran portar aliments.

Fins al 24 de desembre, la mainada podrà confeccionar postals de Nadal per mitjà de diferents tècniques de pintura i se les podran endur a casa.

La quarta campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a col•laborar amb les persones més necessitades de la mateixa manera que ja va fer els dos anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

La crisi està perjudicant moltes famílies i cada vegada són més les que han de recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones més necessitades.