Tres tallers presenten als joves de la comarca els valors del comerç local

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
La programació d'aquets tallers està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l’Fons Social Europeu (FSE)

El Consell Comarcal coorganitza aquesta activitat amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà du a terme una campanya per a centres educatius de la comarca que vol fer valdre el comerç local i explicar com es compatibilitza amb les noves tendències de consum. La iniciativa proposa tres tallers destinats, cadascun, a una etapa formativa diferent.

Aquesta iniciativa ja s’ha posat en marxa, portant els tallers educatius, fins al moment, a 2 instituts de la comarca: l’INS Llançà i l’INS Cendrassos de Figueres. Un total de 92 joves de 3er d’ESO estan aprenent els beneficis del consum en el comerç de proximitat i elaborant petits projectes pràctics en forma de presentacions fetes amb la tècnica de visual-thinking.

La formació dirigida a adolescents de tercer i quart d’ESO presenta les diferències entre les notícies reals i les fake news incentivant als alumnes perquè desmuntin falsos tòpics del comerç local. La proposta per als alumnes de cinquè i sisè de primària planteja als nens i nenes com serien les ciutats amb els comerços tancats a través del joc i acaba amb l’elaboració d’un vídeo en stop motion. L’activitat per a joves de primer i segon d’ESO suma altres conceptes més complexos que es treballen amb exemples de productes de l’Empordà i clou amb la creació d’un vídeo per a Tik Tok.

L’ens comarcal encara té places disponibles perquè més centres educatius de la comarca acullin un dels tallers proposats durant aquest curs 2020/21. En aquesta web es recull tota la informació sobre la proposta formativa.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’Fons Social Europeu (FSE) en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. El Consell Comarcal coorganitza aquesta activitat amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses.