Tretze alumnes de l’Institut Illa de Rodes han participat al Fòrum Impulsa 2013

Institut Illa de Rodes

Alumens de l'Institut Illa de Rodes participants al Fòrum Impulsa 2013

El dimecres i dijous, 26 i 27 de juny, va tenir lloc a l’Auditori Palau de Congressos de Girona l’edició 2013 del Fòrum Impulsa. Entre el centenars de  participants seleccionats hi han intervingut, tretze alumnes de l’Institut Illa de Rodes, que havien preparat prèviament les seves aportacions amb l’eina digital del ‘Networking Impulsa’

Institut Illa de Rodes
Alumens de l’Institut Illa de Rodes participants al Fòrum Impulsa 2013

Fòrum Impulsa és un procés que pretén obrir els joves, amb l’ajuda de persones amb experiència o amb bones propostes, al món de la creativitat i la iniciativa. Mirar d’anar-se superant, sempre amb una dimensió ètica i social. A Impulsa, els nois i noies de l’Illa de Rodes van anar a cercar idees, oportunitats, recursos i també noves actituds.

Enguany, en l’edició 2013, hi han van intervenir, per exemple, Lyn Heward, de ‘Le Circ du Soleil’, Jonàs Sala, de ‘Verkami’, Miguel De Páramo, jove músic creatiu, la prestigiosa soprano, Bàrbara Hendricks, experts en innovació com Ella Björnsdóttir, Anant Agarwal i Jonathan Ortmans, entre d’altres, i persones dignes d’admiració com el jove Sean Carasso que lluita contra la xacra dels nens soldat al Congo amb el seu projecte “Falling Whistles”.

Durant els dos dies de celebració del Fòrum Impulsa es va desenvolupar un seguit de ponències, tallers, experiències, i contactes amb altres participants. És un innovador format, del qual se n’extreuen propòsits per seguir esforçant-se en la formació i la creació. Moltes del joves alumnes de l’Illa de Rodes van estar col·laborant en el mesos previs a la celebració d’aquest Fòrum en diferents projectes: l’Any europeu, la comunicació audiovisual, la millora d’una llei parlamentària i en altres activitats de voluntariat o creació artística, acció esportiva, formació cultural.

L’experiència va resultar tan positiva pels alumnes de secundària que, al final de la Jornada del 27 de juny, tots ja pensaven en participar a l’edició de 2014.