De tribus i tigres va el rotllo d’aquesta colla durant el Carnaval

Carnaval de Roses 2018

Aquests nois tan somrients no riuran tant quan siguin caçats durant el Carnaval... Elles sí, segur!

Les noies de la colla Otro Rollo se’n van l’Àfrica a caçar tigres, depredadors carnívors representats pels pobres nois que les acompanyen

Carnaval de Roses 2018
Aquests nois tan somrients no riuran tant quan siguin caçats durant el Carnaval… Elles sí, segur!

Si no se li dona un altre rotllo al Carnaval aquest es queda sense xispa, sense asma. Per això va néixer la colla Otro Rollo, per donar-li això, un altre rotllo a la festa.
Un rotllo que no sabem, si l’agradarà gaire a qualsevol defensor dels animals, perquè resulta que aquesta colla, a excepció del primer any que van participar al Carnaval de Roses (allà pel 2014 quan van anar disfressats d’hostesses de Fòrmula 1), tots els anys següents han anat disfressats d’animals.
Al 2015, recordem, anaven vestits de dinosaures roses i verdes, per la qual cosa van rebre denúncies de part dels animalistes pel fet de pintar un dinosaure de color rosa. Denúncia que va acabar al Tribunal Constitucional el qual va imposar la pena d’haver d’escriure 2.150 vegades en català, en anglès i en arameu la frase “els animals són éssers vius, els quals hem d’estimar molt i tenir cura d’ells”.

Al 2016, per demostrar que estimaven als animals van adoptar al Pato Donald i la Daisy, i l’any passat es van convertir en protectors de mascotes amb la creació de la Patrulla Canina.

I quan enguany semblava que anirien de Otro Rollo, és dir, que no farien l’animal, en afirmar la Clàudia Abad, una de les cap de colla, que “anirem de Tribu africana”, doncs finalment si que aniran d’animal perquè la frase sencera és “anirem de Tribu africana i de tigres”.

Però, per què?, li vam preguntar a la cap de colla, “perquè ja volíem vestir-nos així l’any passat i ho farem enguany”, va respondre. Toma ja!

Clar, i se’n van a l’Àfrica perquè saben que allà no hi haurà cap animalista torracollons i podran caçar tots els tigres que vulguin, perquè segons va dir la Clàudia, “nosaltres, les noies, anirem amb un vestit i una capa de la pell de tigre que hem caçat i els nois seran els tigres”.

I les dones d’aquesta tribu africana per anar a caçar durant les desfilades han hagut de pagar 160 euros “amb la modista inclosa” va dir la cap de colla. Clar que entra la modista, si fins i tot fan pagar als tigres que caçaran!.

Entre caçadores i caçats hi seran enguany disfressats amb la colla Otro Rollo unes “seixanta persones, menys que l’any passat, però ja ens està bé perquè no volem ser tanta penya, només amics”, va desvetllar la Clàudia.

Esperem que amics, quan acabi el Carnaval i tornin de l’Àfrica de caçar tigres (menys mal que no són elefants), no es vegin obligats a dir allò “lo siento mucho, no volverà a pasar”.

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí, la mesura de no beure a les passades ha estat bona de cares a la gent que ens mira.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Està bé.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

No sé, no ens vam apuntar i no vam seguir els premis.

Qui hauria de ser el jurat?

Per gent de fora.

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

Sí, si hagués un premi que t’ajudes a decorar la carrossa, per exemple, estaria bé.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

Crec que s’hauria de fer més difusió, més publicitat, perquè crec que amb els cartells i les xarxes socials no és suficient.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

S’han de disfressar amb els seus pares.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

No sabem la utilitat que té perquè no informen a les colles de les decisions que es prenen.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

És igual.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

Podria format part del concurs, que el jurat decideixi qui es mereix ser Rei i després que aquests decideixen si ho volen ser.

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

Intentar tancar-ho per a que només entrin els que hi participen al Carnaval.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

Que no puguin entrar al port.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

Oi, i tant!.