Triple representació d’Els Pastorets al Teatre Municipal de Roses

Els Pastorets
Funció d'Els Pastorets de Roses al 2012 / Arxiu

El Grup de Teatre de Roses ofereix tres representacions d’Els Pastorets, per a que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de l’obra teatral per excel·lència de Nadal

Els Pastorets
Representació d’Els Pastorets de Roses al 2012 / Arxiu

Per donar opció a que tothom pugui gaudir de la representació teatral típica de les festes de Nadal, Els Pastorets, el Grup de Teatre de Roses, GTR, oferirà tres funcions d’Els Pastorets, i totes a la mateixa hora, a les 18.30 h de la tarda.

Així, el diumenge dia 22, dijous 26, dia de Sant Esteve, i diumenge 29 de desembre seran les sessions que el GTR oferirà al Teatre Municipal de Roses

Un dels espectacles tradicionals de les festes de Nadal a Catalunya és la representació dels Pastorets, en qualsevol de les seves versions dels diferents autors. L’any 1981 el Grup de Teatre de Roses va recuperar aquesta tradició posant en escena una versió dels anomenats, i centenaris, Pastorets d’Olot. Més de cent actors i actrius a dalt de l’escenari, acompanyats per un quartet de músics, faran passar una bona estona a petits i grans.

Els pastorets d’Olot van ser escrits l’any 1880, és una de les versions de pastorets més antigues. El text va ser escrit per Antoni Molins, poeta nascut a Barcelona l’any 1838 i mort a Ibídem l’any 1903, i la musica la va composar Ignasi Rubió. Més tard va ser traduïda al català per Joaquim Danés. La història es basa en les aventures d’en Bato, en Borrego i els pastors que van cap a Betlem a adorar a Jesús, i entremig es troben amb les trampes que els dimonis capitanejats per Luzbel, els hi han  preparat.

  • Les entrades (10 € adults i 5 € infants), es poden adquirir a la taquilla del Teatre Municipal, 2 hores abans de l’inici de cadascuna de les funcions.
  • Reserves a l’Ajuntament de Roses (pl. Catalunya, núm. 12, 2a planta), o bé trucant al 972 25 24 00.