Trobada de germanor anual dels alumnes de català i les parelles lingüístiques de Roses

Voluntariat per la Llengua

Moment de la trobada d'alumnes de català i parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua de Roses

Unes 800 parelles lingüístiques han participat a Roses dins el programa del Voluntariat per la Llengua

Voluntariat per la Llengua
Moment de la trobada d’alumnes de català i parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua de Roses

El vestíbul del Teatre Municipal de Roses va acollir dijous el que sempre s’ha anomenat cloenda dels cursos de català i les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua, però com bé va afirmar la directora de l’Oficina de Català de Roses “el diem cloenda per posar-li un nom, ja que en realitat els cursos de català no s’aturen. Hem finalitzat els de l’hivern, i ara, concretament la setmana vinent, s’inicien els cursos d’estiu i les parelles lingüístiques continuen veient-se”. Així que, en realitat, el que es va celebrar dijous al teatre, amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, va ser una trobada de germanor entres els estudiants de català protagonitzada pel concert ofert per Madama Mustash (Anna Gratacós) i el tast dels aliments d’arreu del món portats pels alumnes forans.

Coromines va afirmar que dins el programa del Voluntariat per la Llengua “s’han al mes de març 30 parelles lingüístiques, que és una xifra que anem mantenint, tot i que és veritat que podrien haver-hi molt més tenint en compte que Roses té 20.000 habitants”.
Assenyalar que durant els mesos de març, juny, juliol i novembre de 2016 es van crear 80, “i en total a Roses des de 2004, quan va començar el Voluntariat per la Llengua em portem gairebé 800 parelles lingüístiques”, va assegurar la directora de l’Oficina de Català.