Trobada interactiva, enriquidora i participativa entre representants de l’Ajuntament i veïns del Mas Oliva de Roses

Trobada veïnal del Mas Oliva

Un moment de la trobada veïnal del Mas Oliva a l'Ajuntament de Roses

Una trobada veïnal que va ser servir per explicar i, sobretot, consensuar, els projectes que l’Ajuntament de Roses està portant a terme a la urbanització del Mas Oliva

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el primer tinent d’alcalde, Joan Plana, la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll i el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández, van mantenir ahir a la sala de plens de l’Ajuntament una trobada amb els veïns, 30 per a ser exactes, del Mas Oliva. Una urbanització que té moltes mancances, entre les més importants el desenvolupament d’un projecte pluvial, en estar considerats alguns dels carrers com a zona alta de risc d’inundabilitat.

I aquesta trobada va servir, sobre tot, a banda d’explicar, de consensuar el Pla de Millora de la Circulació del Trànsit, que s’està implementant a la urbanització, el projecte de renovació dels paviments asfàltics o la construcció de la futura nova plaça del Mas Oliva per a que els veïns fessin les seves propostes o esmenes que consideressin adients.

Així, els veïns va posar sobre la taula la necessitat de crear aparcaments per a motos, que no estava previst, o incloure uns gronxadors per a nens i nenes amb mobilitat reduïda a la futura plaça, entre d’altres propostes.
“Sí, tot el que es projecta es fa amb criteris tècnics, però després, parlant amb els veïns, que són els que viuen el dia a dia al seu barri, són els que poden perfeccionar els projectes, com ha estat el cas de la implementació la millora de la circulació del trànsit”, va afirmar el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.

Executar el projecte pluvial del Mas Oliva amb la subvenció de l’ACA

Després que la regidora d’Urbanisme expliqués en la fase que es troba la construcció de la nova plaça del Mas Oliva, afirmant que si es fa en el termini d’execució previst serà una realitat al mes de març, i que el regidor d’Infraestructures fes cinc cèntim sobre la renovació de l’asfalt de diferents carrers de la urbanització, l’alcaldessa de Roses va anunciar que “un cop hem rebut l’estudi d’inundabilitat, s’ha ratificat que la urbanització del Mas Oliva és una de les zones que més afectació té, però, en canvi, no té un projecte pluvial”.
I no el té el Mas Oliva ni cap altra urbanització de Roses perquè quan es van construir no es va contemplar en lloc, però és evident que el Mas Oliva en necessita d’un “i el tenim redactat, fet i aprovat, amb el qual evitaríem que quan plou els carrers semblin rius, però val molts diners -uns 700.000 euros- i per això estem parlant amb l’Agència Catalana de l’Aigua per intentar que sigui subvencionat”.

Si finalment s’aconsegueix la subvenció, l’ACA es faria càrrec del 75% del projecte “i s’executaria al 2020”, va afirmar Montse Mindan.

Grans quantitats d’uralita soterrada en uns terrenys privats del Mas Oliva

Aquesta trobada veïnal també va servir per a que els representants de l’Ajuntament coneguessin, segons paraules d’un dels veïns que en un terreny, de propietat privada, hi ha soterrada grans quantitat d’uralita, material molt tòxic a causa de l’amiant. Aquest veí es va queixar que “porto molts anys denunciant-lo, aquesta uralita soterrada quan plou es filtra a la Riera, i a més la mainada a jugar en aquesta propietat amb el perill de toxicitat que suposa”.

Cap dels presents tenia constància d’aquest abocament i els representants de l’Ajuntament van agafar bona nota per posar-hi solució. l’alcaldessa de Roses va afirmar que s’hi posaria solució

Díptics informatius per presentar propostes 

Cal destacar que fins al 30 de desembre hi ha temps per presentar les propostes de millora a través de l’apartat de Participació Ciutadana de la web roses.cat, de l’aplicació mòbil RosesSmart, o bé de manera presencial lliurant la butlleta del díptic al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.  

I un cop recollides i valorades totes les propostes es convocarà una nova sessió ciutadana on es presentarà el projecte definitiu.