Mes de paraules

Trobada intercomarcal d’un centenar d’alumnes de català i parelles lingüístiques a Empúries i l’Escala

Oficina de Català de Roses
Moment de la visitat que els alumnes de català i parelles lingüístiques van fer a Empúries

Procedents de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès van visitar el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala

Oficina de Català de Roses
Moment de la visitat que els alumnes de català i parelles lingüístiques van fer a Empúries

Alumnes i participants en el Voluntariat per la Llengua de Roses, Figueres, l’Escala, Olot, Ripoll, Sant Jaume de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, les Preses, Argelaguer, Ripoll, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser van ser-hi dissabte passat a l’Escala per participar en una trobada i gaudir, plegats, d’una activitat cultural  i de coneixement de l’entorn.

Un centenar de persones, estudiants de català i parelles lingüístiques, procedents dels serveis de català de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès, es van trobar el dissabte 20 de maig per visitar conjuntament el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala.

La visita al MAC Empúries va suposar conèixer un dels escenaris privilegiats de la nostra història: la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Vam poder veure com, en aquest jaciment, hi conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporia, de la mà d’uns guies excepcionals.

La visita guiada al Museu de l’Anxova i de la Sal ens va mostrar la història de la pesca de la salaó de peix blau, des del segle XVI fins a l’actualitat, i ens va submergir en un temps, un patrimoni i uns coneixements excepcionals a la costa catalana.

Els serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen cada any sortides per facilitar que els seus usuaris coneguin llocs emblemàtics del territori i per crear un context de convivència i interacció entre persones d’orígens diversos que estan estudiant la nostra llengua i la nostra cultura.