Roses Cultura

Última setmana del FASTT amb gairebé totes les entrades exhaurides

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà (FASTT) enceta els tres darrers espectacles que posaran punt final a una nova edició en xarxa per 10 micropobles: divendres a Vilanant, dissabte a Maçanet de Cabrenys i diumenge a Vilamacolum

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà arriba a la darrera setmana després d’aconseguir un gran èxit de públic en els espectacles ja programats. Fins ara el festival ha esgotat entrades en 5 dels 7 presentats fins ara, aconseguint batre un rècord de públic. Aquest últim cap de setmana s’ha vist Un segundo bajo la arena de Col·lectiu Desasosiego a Garrigàs, amb entrades exhaurides, i Els Ocells de La Calòrica, a Palau de Santa Eulàlia, també amb entrades esgotades. També s’ha pogut veure Nit de màgia, una proposta d’il·lusionisme de la mà de tres mags de prestigi, en aquest cas a Siurana, que també va acabar omplint l’aforament.

La programació de la darrera setmana del FASTT 

Per la darrera setmana, el FASTT proposa un homenatge a les nits de rom cremat i a les cançons heretades dels avis i àvies amb l’espectacle No cal anar a l’Havana, de Marc Artigau i Punt Produccions, amb últimes entrades a la venda. Aquest es veurà a Vilanant el 28 de juliol. L’endemà dissabte, 29 de juliol, se celebrarà una Nit de Dansa en la qual es veurà WIWBAK de Kiko Lopez i Harria Herria de la Cia Harrobi Dantza Bertikala, arribades del País Basc amb un espectacle de dansa vertical. Aquesta nit especial se celebrarà a Maçanet de Cabrenys i ja ha esgotat entrades.

El festival clausurarà l’edició amb l’espectacle B.O.B.A.S, una comèdia circense que al ritme de banda orquestral transportarà al públic a un enterrament on, mentre no arriben ni el capellà ni el mort, han de fer costat a la família i amistats. L’espectacle que signa la Cia Jimena Cavalletti i està venent les darreres localitats, està previst que se celebri el 30 de juliol a Vilamacolum. En acabar, l’espai s’obrirà a tothom amb una festa per tots els públics amb la xaranga empordanesa Bufatramuntana que posarà punt final a la tercera edició del FASTT.

ADN FASTT

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà ha crescut en aquesta edició en nombre d’espectacles i micropobles participants. Per primera vegada arriba a Maçanet de Cabrenys i Agullana, dos pobles que se sumen als que ja en formaven part l’any 2022: Garrigàs, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.

El projecte continua fomentant el treball en comunitat i afavorint la cultura en xarxa, teixida entre tots els micropobles participants, així com amb els veïns i veïnes que s’impliquen en el projecte al llarg de tot l’any. Així doncs, a l’hora que el FASTT s’expandeix pel territori, manté l’aposta per acostar la cultura a les zones rurals i permetre que els micropobles guanyin notorietat.

Sobre el festival d’arts escèniques de l’Empordà

El FAST neix el 2013 de la mà de l’Associació FAST, un col·lectiu de persones amb un gran sentiment d’identitat territorial que durant cinc anys va oferir múltiples propostes escèniques a l’Era del Mas Gironí, a Garrigàs. Després de dos anys d’aturada, el 2020 pateix diversos canvis: es passa a anomenar FASTT i canvia de format. És aleshores quan es converteix en un festival d’arts escèniques en xarxa per diversos micropobles de l’Alt Empordà.

La raó de ser del festival és crear comunitat i acostar la cultura als municipis que tenen més dificultats per accedir-hi. La sostenibilitat, proximitat i el treball en xarxa són els pilars fonamentals i té un doble objectiu: ser una proposta cultural i de lleure pels veïns dels micropobles i permetre que els municipis guanyin notorietat i que, en definitiva, el projecte actuï com a generador d’oportunitats pels micropobles.