Programa Reallotgem

Uma Méndez, cinquena al Campionat del Món del Japó amb la Selecció Espanyola de Gimnàstica Rítmica

Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica al Japó
El conjunt nacional a la final de l'exercici mixt de cèrcols i maces amb Uma Méndez (segona per la dreta)

La gimnasta de Roses, Uma Méndez, i les seves companyes de la Selecció Espanyola van superar a la final la sisena plaça assolida a la classificació per la disputa de les medalles

La Selecció Espanyola de Gimnàstica Rítmica, de la qual forma part Uma Méndez, va tancar aquest diumenge la seva participació al Campionat del Món de gimnàstica rítmica que es celebrar a la ciutat de Kitakyushu, al Japó amb un cinquè lloc a la final de l’exercici mixt de cèrcols i maces després d’una gran actuació de la Selecció Espanyola.

Uma, l’única catalana del Conjunt Sènior de Gimnàstica Rítmica, és una de les 6 integrants de l’equip nacional, juntament amb les valencianes Ana Gayán, Mireia Martínez i Patricia Pérez, l’aragonesa Inés Bergua i l’andalusa Valeria Márquez que han estat competint des del passat dimecres, dia 27, fins ahir diumenge 31 en aquest certamen mundial per acabar el divendres en la dotzena posició de conjunts a la general, sumant un total de 73,950 punts en el combinat dels exercicis de cinc pilotes i el mixt de tres cercles i dues maces. Exercicis en la que Rússia va aconseguir el títol mundial amb 88,350 punts, per davant d’Itàlia amb 86,000 i Bielorússia amb 85,400 punts.

El conjunt espanyol es va classificar per a la final del diumenge 31 de l’exercici mixt de tres cercles i dues maces, en el que Uma Méndez va participar amb la sisena millor puntuació de totes les gimnastes amb 39,150 punts.

I en aquesta final, la Selecció Espanyola va finalitzar en la cinquena posició de conjunts en rebre una nota de 38,850 punts, millorant així una plaça de la classificació per la disputa de les medalles, on va fer la sisena millor nota, completant així una molt bona actuació.

El títol mundial de l’exercici mixt de tres cercles i dues maces va ser per a Itàlia amb 42,275 punts, que va superar Rússia, que va sumar 40,950 punts, i al conjunt amfitrió, el Japó, que va tancar el podi amb 40,900 punts.