Suquet de peix de Rose

Un altre dofí desorientat passa quatres hores al port pesquer de Roses

Dofí al port pesquer de Roses
El dofí nedant en aigues del port de Roses poc abans de marxar a mar obert

El dofí ha entrat sobre les 6 del matí i ha tornat a sortir cap de les 10 hores

Dofí al port pesquer de Roses
El dofí l’han trobat els pescadors en aquesta zona del moll de Roses

Al voltant de ¾ de 7 d’aquest matí un pesquer de Roses ha vist un dofí al moll del port, a tocar l’oficina del guardamolls, el qual ha avisat a un altre company i han vist que “el dofí tenia el morro mirant cap a la muntanya fotent cops de cua, com si estigués desorientat”, ha dit un dels pescadors, per continuar dient que “l’animal no es girava cap a mar fins que no hem tret l’escala, que ha estat doncs quans’ha girat i ha sortit sol d’on es trobava i ha començat a nedar pel port”.

I cap a les 10 del matí ha estat quan bussejadors del Centre d’Immersió de Roses han notificat al guarda molls que han vist sortir el dofí per la bocana. Poc després s’han personat dos efectius dels Agents Rurals, que han afirmat que possiblement “el dofí ha entrat a port a causa d’un virus que els afecta als ulls i es desorienten, per això l’han trobat donant cop d’aletes en direcció a muntanya i no pas al mar”.

Dofí al port pesquer de Roses
El dofí nedant en aigues del port de Roses poc abans de marxar a mar obert

Els Agent Rurals no han pogut especificar de quina espècie és aquest dofí amb les fotografies realitzades pels pescadors, tot i que aquests han assenyalat que “no era un cap d’olla gris com el que va entrar l’any passat, era un dofí, dofí”.

Precisament, aquest ‘cap d’olla gris’ al que es referien els pescadors va entrar al port pesquer de Roses ara fa quatre mesos, al novembre de l’any passat, el qual a causa de la seva desorientació va passar 24 hores entre els vaixells pesquers de la Confraria rosinca.