Un avet espectacular per la seva grandària i per la seva il·uminació va protagonitzar l’encesa de llums de Nadal de Roses

Encesa de llums de Nadal de Roses

L'encesa de llums de Nadal a Roses va ser espectacular

Les llums de Nadal a Roses funcionaran fins al 7 de gener en horari de 17:30 a 2 de la matinada

Si l’any passat, tot just fa un any, dèiem que Roses havia viscut l’encesa de llums més multitudinària de la seva història, enguany no ha estat menys, ja que la plaça Catalunya es va emplenar de gent per veure il·luminar-se el arbre de Nadal gegant que ha instal·lat l’Ajuntament, “sí, ha vingut molta gent tot i que l’encesa es va haver d’ajornar per les condicions climatològiques, ja que estava prevista fer-la dimecres i avui -per ahir dijous- no teníem clar fins a l’últim moment si podríem encendre les llums”, va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Precisament pel risc de pluja, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va excusar de dalt de l’escenari ubicat per l’ocasió l’absència de la Coral del Centre Escolar Empordà i va animar als assistents i als nous regidors que s’estrenen en aquesta legislatura a pujar a l’escenari (i ho va fer l’edil del PSC Roses, Josep Mª Martínez)  a cantar nadales amb la cantant Àngels Ortiz.
I després de les nadales i alguns temes del disc ‘Roses de Nadal’ de l’anyorat músic rosicn Carles García, interpretats per Ortiz, l’alcaldessa, juntament amb la mainada que hi havia a la plaça Catalunya, van encendre l’arbre de Nadal i totes les llums que il·luminen els principals carrers de la Vila.

L’arbre de Nadal és un avet realitzat en alumini “d’uns 12 metres aproximadament comptant amb l’estrella i 4 metres de diàmetre, i l’interessant d’aquest arbre és que el podem anar-hi elevant adquirint blocs i aixecar-lo fins l’alçada que volem, sense perill que  el tombi la tramuntana, ja que en ser tot obert no fa de vela quan bufa el vent”, va explicar Ibáñez.
Un arbre, a més, que és molt cromàtic ja que incorpora  molts jocs de llums i en el que la mainada s’ho passa en gran en poder ficar-se al seu interior.

Pel que a la resta del casc urbà de Roses, assenyalar que en total s’han il·luminat, segons va explicar el regidor de Cultura i Festes, “un total de 29 carrers, 9 rotondes i diferents edificis municipals com són l’Ajuntament, l’Església, el Mercat, el Teatre, la Comissaria de la Policia Local i la Biblioteca, tot amb la decoració de més de 300 figures i més de 1.000 metres de fil lluminós”.

 Cal destacar que ja l’any passat es va completar la inversió feta durant els darrers anys per a la renovació de les antigues figures que funcionaven amb bombetes convencionals, per nous models LED.
Així, doncs, enguany, la totalitat d’enllumenat nadalenc de Roses és ja de baix consum, fet que suposa un estalvi d’un 80% en el consum d’energia respecte als anteriors models.

La il·luminació nadalenca a Roses funcionarà fins al 7 de gener, en horari de 17:30 a 2 de la matinada.