Un calendari distribuït per la comarca de l’Alt Empordà promou l’estalvi energètic

Agència Comarcal de l’Energia

El calendari ‘Planifica l’energia el 2014’ vol facilitar l’estalvi energètic a les llars dels empordanesos

Agència Comarcal de l’Energia L’Agència Comarcal de l’Energia ha distribuït al llarg del passat mes de gener un total de 5.000 calendaris per fomentar mesures d’estalvi energètic entre els veïns de l’Alt Empordà. La campanya porta per títol “Planifica l’energia” i aprofita cada mes del calendari per donar consells pràctics a tota la ciutadania.

Els exemplars han estat distribuïts de forma preferent pels 25 municipis de la comarca que van redactar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) a través de l’Agència. En els municipis petits la distribució s’ha fet porta a porta i en els més grans s’han posat els calendaris a disposició dels veïns en tots els equipaments municipal d’ús públic. També s’han lliurat calendaris, fins esgotar les existències, a tots aquells ciutadans que ho han demanat a les oficines del Consell Comarcal.

L’Agència Comarcal de l’Energia de l’Alt Empordà és un organisme públic integrat a l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal que té com a objectiu fomentar i coordinador accions per assolir una millora en l’eficiència energètica del territori i facilitar l’ús de les energies renovables a la comarca.

El calendari ‘Planifica l’energia el 2014’ vol facilitar l’estalvi energètic a les llars dels empordanesos. Les mesures a adoptar es poden anar descobrint al llarg del calendari a través dels consells pràctics que permeten adoptar nous hàbits. Cada mes es poden anotar les accions realitzades i comprovar amb la factura la reducció del consum energètic, fonamentalment aigua, gas i electricitat.

Entre altres, es donen consells sobre escalfar aliments, desplaçaments en transport públic, encesa dels llums a l’habitatge, climatització de la llar i optimització de la rentadora i de l’assecatge de la roba. Tot plegat són un conjunt de recomanacions pràctiques per aplicar en el dia a dia dels consumidors.