Un centenar d’esportistes participen al III Raid Illa de Rodes

III Raid Illa de Rodes

Els participants del Raid corrent per la platja de Roses en direcció al GEN Roses

El III Raid Illa de Rodes a Roses, celebrat dissabte, va assolir una molt bona participació tot i no assolir el record de l’edició passada

III Raid Illa de Rodes
Els participants del Raid corrent per la platja de Roses en direcció al GEN Roses

Aquest passat dissabte, 26 de setembre l’Escola de Raids de l’institut Illa de Rodes i el Club Esportiu Farra-O van organitzar el III Raid Illa de Rodes amb la participació de 48 equips, el que va suposar un centenar d’esportistes els que van donar cita a la Vila per prendre part en aquesta prova esportiva que combina diferents modalitats esportives com el BTT, el pàdel surf, curses d’orientació i escalada, entre d’altres.

Uns cent raiders que van donar a la prova una xifra alta de participació, però que no van superar la de l’edició de l’any passat, quan es van inscriure un total de 79 equips. Una inscripció més minsa deguda, probablement, a que aquest tercer Raid només contemplava dues categories, la Popular i la Familiar, a diferència de l’any passat quan hi havia quatre, les dues anteriors més l’Èlit i l’Aventura.

Així, a les 9 del matí, es va iniciar el Raid des de les instal·lacions del GEN de Roses per a la categoria Popular, en la que van participar 28 equips, amb un sector de caiac per parelles. Al cap d’uns 25 minuts les primeres parelles de raiders ja arribaven a la platja per iniciar el sector d’orientació urbana, que es va desenvolupar, entre d’altres llocs, per la Ciutadella.

I dins del recinte emmurallat els raiders van haver de realitzar una prova d’orientació específica amb memòria, una prova especial de ‘slack-line’ i tir amb arc. En acabar van tornar al GEN per fer la prova de pàdel surf per relleus.

I sortint del mar els participants van agafar la BTT per anar al Castell de la Trinitat per disputar les proves especials preparades per l’organització, les bitlles catalanes i orientació específica, i tot seguit muntar un altre cop en les bicicletes de BTT per dirigir-se al Castrum Visigòtic per iniciar el sector de trekking amb orientació pels corriols de la zona megalítica de Roses, amb un recorregut d’uns 6 kms. Un cop retornats al Castrum els raiders es van trobar amb una prova especial d’orientació amb rumbs.

I un cop realitzades totes les proves en aquest indret del patrimoni històric de Roses els esportistes es van dirigir a sobre les bicis fins al nucli urbà de la Vila, on van haver d’orientar-se buscant noves balises fins a la bassa d’en Coll, on hi havia una balisa molt especial situada al ben mig de la bassa, per la qual cosa els raiders van haver de pujar a les taules de pàdel surf per poder arribar-hi.

III Raid Illa de Rodes
El Caiac va ser una de les proves del III Raid Illa de Rodes

I finalment els esportistes havien de tornar al punt de partida, és a dir, el GEN Roses, on el temps invertit en fer totes les proves va donar com a guanyador en la categoria Popular a l’equip Raidaventura.org/Maresme Extrem amb 4hores, 18 minuts i 14 segons, seguits pels Zip Zap amb 4 hores, 36 minuts i 19 segons, i els Komando FisioVilassar amb 4 hores, 36 minuts i 54 segons.

Per la seva part, la categoria Familiar, en la que van participar un total de 20 equips, va consistir en un mena de gimcana amb diferents proves amb l’objectiu de divertir-se i conèixer el patrimoni de Roses. Caiac, pàdel surf, proves a la Ciutadella i al Castell de la Trinitat són les proves, sense agafar la BTT, que van fer els participants en aquesta categoria, en la qual va sortir com a guanyador l’equip Rovin Hood, que va fer un temps total d’1 hora, 47 minuts i 50 segons, l’equip Bolets es va situar en segon lloc amb 1 hora, 54 minuts i 3 segons, i l’equip CaradePeix UPC-O, que va invertir 9 segons més que el Bolets en fer totes les proves, es va classificar en tercer lloc.