Suquet de peix de Rose

Un dia gran Festa Major de Roses amb una gran implicació per part de les colles geganteres

Festa Major de Roses 2018
Totes els gegants participants a la XXIV Trobada Gegantera de Roses fent el ball conjunt a la plaça Catalunya

Un total de 18 colles geganteres tenien previst participar, però amb les 15 que finalment van ser-hi és el major nombre de participació dels darrers anys per la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2018
Totes els gegants participants a la XXIV Trobada Gegantera de Roses fent el ball conjunt a la plaça Catalunya

Els actes durant el dia gran de la Festa Major s’enceten a les 8 del matí amb les matinades, on la colla gegantera, amb la seva banda de percussió i de gralles es dediquen a despertar a tot el poble. Tothom fora del llit a gaudir d’aquest dia gran de festa. I ahir aquestes matinades van ser més sorolloses perquè “han participat altres colles de Figueres, Llers, Navata i d’altres pobles del voltant”, va manifestar el president de la Colla Gegantera de Roses, Gabriel Palou, el qual, amb tots els membres de l’entitat van viure un dia molt atapeït, amb la cercavila realitzada tot seguit de les matinades amb els gegants Quimet i la Demètria fins les 12 del migdia, que va acabar a al Teatre Municipal, i la XXIV Trobada Gegantera de Roses, amb la corresponent cercavila de totes les colles participants, la qual ha estat un any més “fantàstica, tot i que ens han fallat tres colles perquè els hi faltaven portadors. La de l’Escala, que es van plantejar, fins i tot, de venir amb un sol gegant però els ha estat impossible i els ha sabut molt de greu perquè fa 20 anys que venen a Roses, la de Mataró i la de Palau de Santa Eulàlia”, va afirmar Palou.
Si haguessin pogut totes haurien estat 18 les colles geganteres participants, la major xifra dels darrers anys, però, que amb les 15 que hi van ser presents és el major nombre dels darrers anys de colles participants per la Festa Major de Roses.

Aquesta XXIV Trobada Gegantera va finalitzar, com és tradició, a la plaça Catalunya amb totes les colles presentant-se davant el nombrós públic que omplia la plaça i on les autoritats de l’Ajuntament de Roses va fer entrega d’un record de la Trobada a totes les colles.
Un record que enguany ha estat dissenyat i elaborat per les joves Laia Pau i Esther Cañada, membres totes dues de la Colla Gegantera de Roses.