Un dispositiu conjunt entre la Policia Local de Cadaqués i els Mossos d’Esquadra permet enxampar ‘in fraganti’ a uns lladres

Cadaqués

Cadaqués vist des de la zona de Ses Palomeres

Els detinguts, que ja estan en llibertat amb càrrecs, ho tenien tot planificat per cometre el robatori

Cadaqués
Cadaqués vist des de la zona de Ses Palomeres

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses i de la Policia Local de Cadaqués van detenir la setmana passada, a dos homes de 28 i 34 anys, de nacionalitat marroquina, i un d’ells veí de Castelló d’Empúries, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a l’interior d’un domicili de la mateixa població de Cadaqués.

A un d’ells detinguts, se l’imputa a més un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat..

Els agents de la Policia Local de Cadaqués i els Mossos d’Esquadra van coordinar un dispositiu conjunt d’investigació i seguretat ciutadana després que a la zona de segona residencia de la zona del Paratge de Ses Oliveres es detectés, en els darrers dies, alguns robatoris.

El dispositiu va donar els seus fruits la setmana passada, quan pels voltants de la una i mitja de la matinada una patrulla mixta d’agents no uniformats, i amb vehicle de paisà, va escoltar un soroll que provenia d’una cada de la zona. En acostar-se, els agents van veure algú dins l’habitatge amb una llanterna.

En identificar-se com a policies un dels homes va sortir corrents del domicili, moment en què els agents el van interceptar i retenir, però el lladre s’hi va resistir i es escometre activament produint-los ferides lleus en fer-los caure a terra.

Finalment, i juntament amb una altre home que els va aparèixer amagat de dins una estança, ambdós van acabar detinguts.

Tot preparat per emportar-s’ho

En fe les comprovacions, la casa, que constava de 3 plantes, presentava diversos signes de forçament a les portes d’accés.
Els agents dels dos cossos de seguretat van trobar a l’exterior un munt d’objectes apilonats i preparats per carregar.
Hi havia bicicletes, roba esportiva, i focus de càmping, entre d’altres objectes, juntament amb les eines susceptibles per sostreure el material robat, com ara potes de cabra, tornavisos, escarpes, serres i roba de camuflatge.

Davant d’aquest operatiu que van poder constatar els agents per part dels lladres per portar a terme aquest robatori, es va decidir fer una investigació i recerca pels voltants de la zona, localitzant, just al cementiri de Cadaqués, una furgoneta titularitat d’un dels detinguts. Un vehicle, que després d’escorcollar-lo s’hi va poder trobar, a part de més eines, múltiples telèfons mòbils, tabac i aparells electrònics.

La investigació va evidenciar que els lladres tenien el ‘modus operandi’ ben planificat, que era desplaçar-se a peu per no ser detectats, estacionar el cotxe en una zona propera, i després de cometre els robatoris preparar tots els objectes per tal de carregar-los al vehicle, prèviament amagat.

Els detinguts ja estan en llibertat

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 11 de novembre
a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.