Un dofí desorientat passa 24 hores al port de Roses

Dofí al port pesquer de Roses
Dofí cap d'olla gris nedant en aigües del port pesquer de Roses

Va entrar ahir al port i aquesta tarda membres del CRAM i Agents Rurals l’han tret a mar obert

Dofí al port pesquer de Roses
Dofí cap d’olla gris nedant en aigües del port pesquer de Roses

Un dofí jove d’uns 2 metres i uns 100 quilos de pes, de l’espècie anomenada ‘cap d’olla gris’, va entrar ahir al matí al port pesquer de Roses, “segurament seguint algun banc de peixos es va desorientar i va aparèixer al port”, van assenyalar uns pescadors, que van donar avís immediatament al departament de Medi Ambient.

Agents Rurals van comprovar que el mamífer es trobava bé, però no ha estat fins avui quan membres del CRAM, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins, juntament amb el cos dels Rurals, s’han presentat per intentar treure-ho a mar obert.

Una tasca que no ha estat gens fàcil, ja que tot i que l’animal tenia bon aspecte, i semblava que físicament no presentava cap ferida, els professionals en la recuperació d’animals han comprovat que el comportament del dofí no era normal, ja que tenen “per costum nedar en línia recta i aquest només fa que donar voltes fent cercles”, han assenyalat entre ells.

Cal destacar que els dofins són animals que sempre neden en grup i es estrany veure a un, com aquest, fer-lo en solitari.

Finalment però, els membres del CRAM i els Agents Rurals han aconseguit treure’l a primera hora de la tarda fora del port, a mar obert.

Dofí cap d’olla gris

El cap d’olla gris (Grampus griseus) és un dofí de mida més aviat gran (3,5 m de llargada màxima i 350 kg de pes) que es reconeix pel seu cap globós i per les abundants marques allargades de color blanc que, tot i que semblen cicatrius, ja es troben presents en els nounats. Sovint, especialment en els animals adults, la coloració de la regió cefàlica és més clara que la de la resta del cos i, a distància, alguns exemplars poden fins i tot arribar a semblar blancs.