Suquet de peix de Rose

Un error humà provoca molt de malestar en el sorteig del número de desfilada del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2024
Un moment del sorteig del Carnaval de Roses 2024, celebrat ahir

L’errada va venir provocada en ser registrades dues colles de Carnaval amb el mateix número

Ahir, al Teatre Municipal, es va celebrar un dels dies més importants en els dies previs a la celebració del Carnaval de Roses, com és el sorteig que decidirà el número amb el que cada colla desfilarà durant totes les passades de la festa.

Tot anava bé fins que quan ja havien sortit totes les colles, el representant de la colla PBA es va queixar que la seva no havia sortit. En mirar el perquè “es va comprovar que per un error humà s’havien inscrit dues colles amb el mateix número, el 25”, va afirmar la regidora de Cultura i Festes.  

Davant d’això, el representant de la colla Els d’Antes va demanar que es repetís el sorteig, però l’assessor de Cultura, Juan Manuel Fernández, que surt amb la seva colla amb el número 16, li va oferir als de la colla PBA que sortissin en aquesta posició.

Es va encetar un petit debat de si s’havia de repetir, o no, el sorteig, al final, segurament per no allargar més l’estada al teatre, la majoria ja va votar que estava bé el canvi proposat per Fernández.

Decisió amb la qual no van estar d’acord tant al representant de la colla Els d’Antes, Albert Sala, com el de la PBA, Paco Jiménez. El primer va assenyalar que “si ha hagut una errada, s’hauria de tornar a repetir el sorteig”. Una afirmació, tot s’ha de dir, que tot i pot estar totalment justificada, també tenia l’interès que es repetís per veure si la sort els acompanyava, ja que en el sorteig els va tocar sortir molt enrere (vegeu a sota la taula de l’ordre de sortida).
I en Paco Jiménez, conegut per tothom com en Curro, visiblement molest, va afirmar que “quan es diu que hi ha molt de companyonia en el Carnaval és totalment mentida, no existeix la companyonia en el Carnaval perquè el més raonable és que s’hagués fet el sorteig una altra vegada, agradi o no agradi, però el més just és que s’hauria d’haver repetit el sorteig des del principi”.

En aquí, els organitzadors del Carnaval se’ls ja girat feina en tenir que revisar els manaments perquè en el cas que passi una circumstància com la d’ahir es pugui regir per aquests i no haver de decidir en el moment que es fa o es deixa de fer

Ja no se sancionen a les colles infractores?

Cada any, sempre hi ha alguna colla del Carnaval de Roses que no compleix els manaments. Sempre. L’any passat algunes, poques, es van plantar a l’Avinguda de Rhode abans de l’hora permesa. Ho sabem perquè ho vam veure. Cap d’elles ha estat sancionada per aquest motiu.

“No és just que cada any les mateixes 15 colles siguin sempre les primeres en escollir nº de sortida”

Abans d’iniciar-se el sorteig, Maria Abadal, de la colla De què anem?, va demanar la paraula per denunciar que “no és just que hi hagi colles de primera i colles de segona”, per explicar tot seguit que no és just “que cada any, 15 colles, que gairebé sempre són les mateixes, entre d’elles la nostra, tinguem l’opció de triar els primers el número de la passada. Crec que seria més just que tots tinguéssim les mateixes opcions. Si volem premiar a les colles, que ho facin, però que no sigui escollint els primers el nº de les passades”.

Una demanda que va recollir la regidora de Cultura, Sílvia Ripoll, per traslladar-la al Consell de Carnaval. “Em sembla bé aquesta aportació que ha fet la Maria, va afirmar Ripoll, perquè té la seva part de raó, com també la tenen les colles que s’esforcen en treballar en la seva carrossa per obtenir un premi. Que potser no siguin els que hi actualment? Doncs, parlem-ho!”.

Ordre de sortida de les carrosses al Carnaval de Roses 2024

Número

Nom de la Colla

1 WENDY’S CLUB (Reis de Carnaval)
2 PIM PAM PUM (Reis Infantils)
3 CASAL DE LA GENT GRAN DE ROSES
4 L’ÚLTIMA I MARXEM
5 COLLA BRUEL
6 ELS AMICS
7 LOS NENUCOS
8 ELS AMCS DEL CARGOL
9 DIT I FET ROSINC
10 COLLA GRAN DE GARRIGUELLA
11 LA COLLA DEL TECH
12 SCARGOTTINS
13 SANT TORNEM-HI
14 ELS GATS
15 LA COLLA DE L’EDU
16 PBA
17 LOS REGATEROS
18 DE QUÈ ANEM?
19 LOS LERELES
20 A CORRE CUITA
21 GRUP DE DEFENSA DEL CARNAVAL
22 LOS GALUTOS
23 LOS CUÑAOS
24 KENSBUSQUIN
25 FINS AQUÍ HEM ARRIBAT
26 STUPID 6
27 BAI DE FEIS
28 TORRACASTANYES
29 ELS ÚLTIMS ÀNECS
30 ENTONCES QUÈ?
31 ENS FALTA TEMPS
32 AVUI DE TRANKIS
33 FINS QUE ENS FOTIN FORA
34 LOS ÚLTIMOS DE LA FILA
35 NI FU NI FA
36 THE BOYA’S BROTHERS
37 LOS TRUCHUILLAS
38 OTRO ROLLO
39 PASSATS DE ROSCA
40 CAPORALS SAN SIMÓN SUCRE FILIAL FIGUERES
41 KAMPIKIPUGUI
42 ENTROMPETATS
43 LA COLLA DEL 6 AL 9
44 ELS COMPLICATS
45 ICRISIS
46 PAPIOLIS
47 SALAY BOLIVIA FILIAL FIGUERES
48 ELS D’ANTES
49 THE EFE EFE
50 POPURRI SEXY
51 LES ESTRELLADES
52 THE FUSKIS
53 RANDOMS
54 CHJIKIBABYS
55 LES CHARLESTONS
56 LA FLAME
57 GUATEKES SIN FIN
58 DEMÀ BUREM