Un Estiu Jove a La Casa del Terror

31 joves rosincs estan participant durant aquest mes d’agost en “l’Espai de Lleure”, com així ho defineix el seu director, Jordi Abadal, que organitzat per l’Ajuntament i sota el nom d’Estiu Jove es desenvolupa a les instalacions del Car Jove. Uns joves que enguany han decidit com activitat principal portar a terme l’escenografia i posterior interpretació de “La Casa del Terror”.

Una activitat que “la munten els nanus amb la nostra ajuda, és a dir, la dels 3 monitors, Alba Torner, Gabi Sánchez i Carles Congost i la meva pròpia, però que després la pot gaudir tot el poble”, afirma Abadal, i que es desenvoluparà demà dimecres des de les 6 de la tarda fins a les 9 del vespre.

Segons el director d’Estiu Jove , La Casa del Terror “no és apta per a nens petits, tot i que a primera hora vindran els casals i els farem una versió més light. Està destinada per a joves a partir de 12 anys ja que l’escenografia és una mica gore”.

Com hem esmentat, les portes de La Casa del Terror s’obriran a les 6 de la tarda i es farà entrar a la gent que vulgui assistir en grup de 8 persones. La visita durarà al voltant de 5 minuts i segons en Jordi, “la gent sortirà beguda i menjada”, sense poder avançar més de l’espectacle per no desvetllar sorpreses.

Concurs de curtmetratges

Un realitzador de cinema rosinc, Ivan Morillo, vol aprofitar el decorat de La Casa del Terror del Car Jove per gravar un curtmetratge. Una història gore, que amb el títol de “El Sopar”, que vol presentar-la en un concurs de curtmetratges de terror.

Estiu Jove de Roses

L’Estiu Jove no és ben bé un casal d’estiu, tal i com el coneixem. “És un Espai de Lleure Juvenil, organitzat per l’Ajuntament, que se surt de la norma del típic Casal”, explica el seu director, Jordi Abadal.

Hem trobat la fòmula, la fòrmula màgica per arribar a tenir un nombre d’inscripcions que sobrepassen les previsions, al juliol vam tenir 40 joves i ara l’agost 31”, afirma en Jordi.

El secret de l’èxit de participació d’aquest espai de lleure municipal, segons el seu director, està en que els protagonistes són els mateixos joves. “I com ells són els protagonistes són els que decideixen el que volen fer, d’entre una sèrie d’opcions que els hi proposem. I aquest any ha estat la Casa del Terror, com l’any passat va ser la discomòbil, quan els vam ensenyar com es fa per després muntar-la entre tots els joves participants de l’Estiu Jove. I un cop realitzada és una activitat en la que potr participar tot el poble de Roses”, emfatitza Abadal.

Fa 9 anys, quan es va desenvolupar per primera vegada l’Estiu jove, només van tenir 6 inscrits. Ara, han de limitar les places d’admissió davant la demanda per participar en aquest Casal, o com en diu Jordi, “aquest Espai de Lleure”.

[flagallery gid=25 name=Gallery]