Un home cala foc al Castell de la Trinitat de Roses

Castell de la Trinitat

Foto: Juan Molina

Un home fa foc al Castell de la Trinitat perquè tenia fred i crema uns 50 metres de sotabosc

Castell de la Trinitat
L’incendi s’h produit a la part exterior del Castell de la Trinitat / Foto: Juan i Ainoa Molina

A les 20:15 hores d’ahir al vespre la Policia Local de Roses va rebre una trucada avisant que s’havia calat foc a la part exteriror del Castell de la Trinitat. La primera patrulla que va arribar al lloc va poder identificar un jove entre 30 i 40 anys que estava al costat de l’incendi, el qual va reconeixer que havia estat ell el causant de l’incendi.
Segons fonts policials, l’home tenia l’intenció de passar la nit “en una caseta que hi ha a tocar al Castell i va encendre foc per no passar fred, i se li va escampar”.

Els veïns de la zona, en concret una família de Salt que té un apartament al costat del castell de la Trinitat, i que han estat els que han avisat a la policia, han assenyalat que “hem vist una persona que intentava apagar un foc, i al veure que no podia i s’anava escampant, ens hem espantat i hem trucat a la Policia Local primer i al 112 tot seguit”, ha manifestat un dels integrants de la família.

Castell de la Trinitat
El foc ha cremat uns 50 m2 de sotabosc

Un dotació del Bombers de la Generalitat de Roses ha extingit el foc en poc menys d’una hora. L’incendi ha cremat un superfície d’uns 50 m2 de sotabosc i no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.

L’home ha passat la nit en les depències policials, i es podria enfrontar a una pena de presó, per conducta dolosa, de sis mesos a un any i multa de sis a dotze mesos, tot i que el Codi Penal distingeix que ‘si no existeix acció voluntària i positiva de l’autor, aquesta conducta quedarà exempta de pena’.