Un jove artista amb molt de projecció inaugura la seva obra al Centre Cultural de Ca l’Anita

Exposició Pau Marinello
Pau Marinello amb 'Presència', una de les obres exposades a Ca l'Anita

Pau Marinello, barceloní establert a l’Empordà va inaugurar divendres passat a Ca l’Anita “La deconstrucció de la forma”, obra composada de pintures i retrats plens de realisme, però també d’elements abstractes i expressionistes

Pau Marinello amb ‘Presència’, una de les obres exposades a Ca l’Anita

“És un noi molt jove, però ja ha exposat la seva obra a països com a Itàlia, Regne Unit, Líban, Japó, Espanya i Àustria, la qual cosa deixa palés que a part de tenir una carrera força consolidada té una projecció com artista molt gran”, va afirmar, després de desglossar el currículum de Pau Marinello, el nou regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, que d’aquesta manera es va estrenar com a responsable de l’Àrea en un acte oficial.

I d’aquesta manera, va asseverar Ibáñez, “donem per inaugurat l’estiu aquí a Ca l’Anita” per, tot seguit, donar la paraula a l’artista barceloní (Montcada i Reixach), establert recentment a Navata, que divendres passat va inaugurar la seva exposició “La deconstrucció de la forma” a Ca l’Anita.
“No acostuma a passar que els Ajuntaments tinguin sales com aquesta per acollir exposicions, és tot un luxe”,
va afirmar Pau Marinello, per seguidament explicar als assistents que aquesta obra, composada d’una sèrie “de pintures i dibuixos -les pintures en una paret i els dibuixos en la d’enfront- en la que aquest són d’aquest any 2019, en canvi, en les pintures creades durant els anys 2016 i 2017 és pot veure la meva etapa més realista en el que intento explicar la forma d’una manera, podríem dir, més acadèmica i a partir d’aquí podem veure diferents experiments de la forma que l’hem anomenant deconstrucció, però simplement són maneres de tractar la forma diferent”.

En “La deconstrucció de la forma”, en definitiva, es pot veure per les diferent etapes per les que ha passat Pau Marinello en la serva curta carrera com artista.

Eudald De Juana, Montse Mindan, Pau Marinello i Èric Ibañez durant l’acte de d’inauguració de “La deconstrucció de la forma”

Marinello no va desaprofitar l’ocasió per fer públic el projecte ‘Geode’ envers la promoció de la cultura que porta a terme juntament amb l’escultor Eudald De Juana “en un gran espai que tenim a Navata amb l’objectiu que esdevingui una zona de creació i de creativitat per artistes d’arreu del món i posicionar l’Empordà en l’àmbit cultural”. Un projecte que De Juana, present a Ca l’Anita va afirmar que podria ser una realitat d’aquí a 5 anys.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan va felicitar a Marinello per l’obra inaugurada a Ca l’Anita i va expressar el desig “de no haver d’esperar aquests cinc anys per poder veure aquí obra nova teva”, va dir-li a l’artista.

“La deconstrucció de la forma” es pot visitar al Centre Cultural de Ca l’Anita tots els dies de la setmana, de 10 a 13 h (dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h) i de 18 a 21 hores, fins al 4 d’agost, ja que com va avançar el regidor de Cultura, “el 10 d’agost inaugurarem una exposició amb l’obra de Josep Ministral”.