Un Pessebre Vivent de Roses un xic accidentat

Pessebre Vivent de Roses
Escena del Naixement del Pessebre Vivent de Roses

La Tramutana va desmuntar  algunes carpes provocant ferides lleus a dos membres de l’organització dels Pessebre Vivent

Pessebre Vivent de Roses
Escena del Naixement del Pessebre Vivent de Roses

Encomiable l’esforç de l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, per mantenir les tradicions a Roses, entre d’elles la processó de Setmana Santa, i durant aquests dies de Nadal amb la representació de la sisena edició del Pessebre Vivent.
Un esforç que no s’ha vist recompensat a causa de la fred i, sobretot, la forta tramuntana que bufa a l’Empordà. Un fort vent que es va emportar totes les carpes del quadre del campament romà, per la qual cosa van decidir desmuntar-ho completament, ja el primer dia.

Una fred que va provocar que els voluntaris que representaven algunes de les escenes, com la del Mercat, canviessin l’ordre de les mateixes que resguardar-se de la tramuntana.

Així, aquesta vegada l’esforç d’AROFES tampoc s’ha vist recompensat, com ja els ha passat en alguna processó de Setmana Santa, per la meteorologia, ja que la fred, combinada amb la tramuntana, no ha fet possible que molts rosincs no poguessin veure les novetats del Pessebre Vivent de Roses d’enguany, “com el quadre de l’escena d’Herodes, que és maquíssim, el caganer, que l’hem tornat a incorporar després que l’any passat no sortís o la incorporació del picapedrer, una figura que és nova en el Pessebre Vivent d’enguany”, va explicar Maria Foraster, presidenta d’AROFES. Una altra de les novetats ha estat el canvi de recorregut, que s’ha fet més curt tot i que, això sí, encabint les més de 20 escenes del pessebre.
Entre tots dos dies, dissabte 27 i diumenge 28 han visitat el Pessebre Vivent de Roses unes 400 persones, gairebé la meitat que l’any passat, quan en només dos dies (es van fer tres) van passar per la Ciutadella unes 750 persones.

Final accidentat amb ferits lleus

El segon dia de representació del Pessebre Vivent de Roses, i més concretament quan ja havia acabat el recorregut l’últim grup que el visitava, ha estat quan la tramuntana s’ha emportat la carpa que l’organització tenia destinada amb l’olla amb brou calent per oferir als visitants. L’incident causat pel fort vent s’ha saldat amb les cames escaldades d’una voluntària al caure-li el brou calent a sobra, i un esquinç de turmell sobre la seva parella quan la tramuntana ha fet volar la carpa i tots els estris i persones que hi havia a dins han caigut a terra.
La sort, o el temps, no ha acompanyat als membre de l’Associació Rosinca de Festes en la celebració de la sisena edició del Pessebre Vivent de Roses, que, desgraciadament, van viure com si fossin víctimes d’una innocentada… En el Dia dels Sants Innocents.