Un Pessebre Vivent genial i magnífic el que es va veure i viure al Centre Escolar Empordà de Roses

Pessebre Vivent Centre Escolar Empordà de Roses

Unes pastoretes del Pessebre Vivent Centre Escolar Empordà de Roses

El Centre Escolar Empordà celebra la representació del Pessebre Vivent des de fa 38 anys

Pessebre Vivent Centre Escolar Empordà de Roses
Unes pastoretes i pastorets del Pessebre Vivent Centre Escolar Empordà de Roses

33 anys a la zona exterior del recinte i 5 més, en els seu inicis, quan es feia a l’interior. Total 38 anys de Pessebre Vivent són els que el Centre Escolar Empordà de Roses porta fent aquesta representació al voltant del naixement del nen Jesús.

Gairebé quatre dècades, des que la seva impulsora, la professora Paquita Pujolar, el va organitzar per primera vegada, juntament amb tot el personal docent i alumnes del centre Educatiu. Quasi quaranta anys en el que aquest Pessebre Vivent ha guanyat en quantitat i qualitat de les escenes representades.
I ahir, divendres, es va portar al representació d’enguany del Pessebre Vivent “amb un total de 22 quadres, començant per el de Sant Josep fuster i finalitzant en el Naixement”, va dir Pujolar. I entre els que hi havia les típiques escenes de l’Anunciació als pastors, el Campament Reial, el Mercat, el palau d’Herodes, els Dimonis o els Llenyataires.

Un Pessebre Vivent en el que s’implica tot el centre educatiu, des dels alumnes de Primària que són els que ho representen, fins a tot el personal docent, sense oblidar als estudiants de batxillerat i dels cicles formatius, que ajuden en els preparatius de tots els quadres. Fins i tot, participen els pares i mares amb l’elaboració del vestuari. Un vestuari que no es perd ja que els familiars porten els vestits utilitzats pels seus fills per a que s’utilitzen en els anys posteriors, així s’ha creat un magatzem de roba del Pessbre Vivent.

Trenta-vuit anys fent el Pessebre Vivent millorant-lo any rere any, el que fa que siguin un millar de persones, tant si tenen als seus fills i filles estudiant com si no, les que passen cada any pel Centre Escolar Empordà a veure’l. Perquè son coneixedors que és un Pessebre Vivent “genial, magnífic”, com es va sentir entre els visitants al final del recorregut.

La novetat d’enguany del Pessebre Vivent del Centre Escolar Empordà, a part que ha augmentat molt el bestiar amb un tancat amb xais i ovelles, gallines, conill i fins i tot hi havia un porquet, i part també d’una nova decoració en el quadre dels Àngels, ha estat la implantació “dun codi QR en cada quadre, mitjançant el qual es podia saber quins alumnes representaven el quadre, potser l’any vinent introduïm més dades, com l’explicació de l’escena, per exemple, ja que enguany era un prova”, va explicar la Paquita.

Els preparatius d’aquest Pessebre Vivent s’inicien al mes d’octubre, quan s’envia una carta als alumnes de Primària per escollir el personatge que volen representar, “però amb unes normes, ja que tothom vol fer de dimonis perquè els pintem i els agrada molt, però només els de sisè poden fer de dimonis, els de tercer, per exemple fan de pastorets, o estan al Mercat, i els de quart i cinquè ja poden ser Reis o Herodes, o sigui que els alumnes quan arriben a l’últim curs de Primària han passat per tots els personatges.

Tres mesos de preparació i un dia, el de la representació, per muntar i desmuntar el Pessebre Vivent, una representació que suposa “una satisfacció per a tota l’escola, ja que cada any ve, i per això a part de satisfacció és un al·licient alhora d’organitzar-lo”, va dir la Paquita Pujolar.

Cal destacar que un total de 183 alumnes de Primària van ser els que van participar com actors en el Pessebre Vivent del Centre Escolar Empordà. I del miler de persones que el van visitar, unes 600 es van quedar després per jugar a la Quina que celebra cada any, també, aquest centre educatiu de Roses.