Un piano i la seva veu, Diego El Cigala no va necessitar més per delectar al públic de Sons del Món

Festival Sons del Món 2020
Diego El Cigala durant la seva actuació ahir a la Ciutadella de Roses, al Festival Sons del Món

El cantaor Diego El Cigala va actuar ahir a la nit a la Ciutadella de Roses en el segon concert del Festival Sons del Món 2020

La veu de Diego Ramón Jiménez Salazar, El Cigala, acompanyat al piano per Jaime Calabuch, Jumitus, es va sentir ahir a la nit al recinte emmurallat de la Ciutadella de Roses en el segon concert del Festival Sons del Món 2020.

El Cigala va pujar a l’escenari sense la seva guitarra, ja que va oferir al respectableun espectacle concebut únicament per piano i veu. I per això va estar acompanyat per Jumitus, gitano català del barri de Gràcia de Barcelona, amb qui va repassar els grans èxits de la seva carrera.

Diego El Gigala va saborejar la mel de l’èxit multitudinari quan va fer aliança artística amb el geni al piano Bebo Valdés. Junts van donar forma l’any 2003 a ‘Llàgrimes negres’. Des de llavors, el cantaor flamenc, s’ha caracteritzat per moure’s amb soltesa entre ritmes llatinoamericans com la bossa nova o el so cubà, tamisats pel filtre del flamenc.

I ahir, amb l’espectacle  ‘Piano i veu’, un repertori intimista de ritmes clàssics com la zambra o el tango, va delectar durant gairebé dues hores al públic de la Ciutadella de Roses, que va omplir la meitat de l’aforament.