Un rosinc es cridat per anar a la Mili l’any 1885

Arxiu Municipal de Roses

El servei militar del rosinc Joan Flaquer al 1885 centra el document del mes de l’Arxiu Municipal de Roses

Arxiu Municipal de RosesEl Document del Mes que aquest novembre presenta l’Arxiu Municipal de Roses, AMR, consisteix en una llicència per la qual el recluta Joan Flaquer Sanés, membre destacat d’una llarga tradició política a Roses, és declarat recluta disponible en reserva, el 13 d’abril de 1885. El document, part integrant de l’arxiu familiar de la família Magester Flaquer, ha estat conservat fins als nostres dies en el seu contenidor original de llautó, enrotllat i en bon estat de conservació.

El document pertany al Fons arxivístic de la Família Magester Flaquer (1885-1980) i correspon a una llicència en base a la qual el soldat Joan Flaquer Sanés és passat a la reserva activa de l’exèrcit (Batalló de Figueres número 23) i de les revistes anuals que va haver d’efectuar entre els anys 1886 i 1893.

Amb la publicació d’aquest document, l’AMR agraeix i homenatja la família Magester-Flaquer la seva sincera i desinteressada relació amb l’Arxiu, alhora que recorda l’existència fins fa pocs anys del servei militar, prestació instaurada l’any 1837 i abolida el 2001, consistent a haver de servir durant un determinat període de temps en els exèrcits d’Espanya.

Aquest document -i tots els altres de l’arxiu familiar- foren donats per Francesc Magester i Maria Flaquer el dia 20 de març de 2003 a l’Arxiu Municipal de Roses.

Podeu consultar el document del mes en aquest enllaç