Un sorteig de Carnaval de Roses on només intervé l’atzar esdevé un èxit d’organització

Carnaval de Roses 2015
El Teatre Municipal de Roses practicament ple durant el sorteig del número de desfilada del Carnaval de Roses

L’acte va presentar com a principal novetat que la sort fos la que decidís els Reis del Carnaval de 2016

Carnaval de Roses 2015
El Teatre Municipal de Roses practicament ple durant el sorteig del número de desfilada del Carnaval de Roses

El departament de Festes de Roses va canviar el format del sorteig de sortida de les carrosses del Carnaval aconseguint que el protagonisme se’l emportés, només la sort.
El primer canvi que va portar a terme respecte a anys anteriors va ser la ubicació. En lloc de fer-ho al vestíbul del Teatre Municipal es va fer a l’amfiteatre, on les més de 300 que van assistir al sorteig ho van fer asseguts còmodament.
El segon va ser que els assistents podien seguir els capritxos de la sort des d’una gran pantalla on podia visualitzar què número de sortida li corresponia a cada colla.
I el tercer i més important, el fet que “personal de l’Ajuntament ha estat la que ha portat a terme el sorteig”, va destacar el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, Ferdy, impulsor d’aquest canvis perquè no es tornés a repetir els problemes que hi van haver al sorteig de l’any passat.
Així, els dos nens que van fer de mà innocent, l’Eva, de la colla del Mercat, i l’Arnau, de la P.B.A. van estar acompanyats per la Mònica Palliser, del departament de Serveis Jurídics de l’Ajuntament, i el personal de l’Àrea de Festes, Anna Gasparin, Jordi Sastre i el mateix regidor, que va afirmar que “tot i que el carnaval és una festa és un esdeveniment molt seriós en el que participen milers de persones i, per tant, l’hem fet amb la seriositat que es mereix”.

Seriositat que es va esdevenir en un èxit d’organització, si per èxit entenem que l’únic protagonista de l’acte va ser l’atzar.

El hashtag #carnavalroses i spot publicitari

El sorteig es va iniciar amb un audiovisual del Carnaval de l’any passat presentat per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, “un vídeo a partir del qual vam encarregar un espot publicitari que s’emetrà a 8TV i a tots els canals de la Xarxa de televisió i esperem que vosaltres feu la màxima difusió compartint-lo per les xarxes socials amb el hashtag #carnavalroses”. Un hashtag de #carnavalroses per utilitzar a les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram.
L’espot, de 20 segons de durada, està realitzat per l’empresa Visual 13 de Vilajuïga i mostra una selecció d’imatges amb música carnavalera de la festa més mediàtica i multitudinària de Roses, i el qual es pot visionar al Facebook de l’Ajuntament de Roses.

Los Nenucos, Reis de Carnaval 2016 i Mission Possible Reis Infantils

Cal destacar que la novetat del sorteig d’enguany va ser la de decidir els Reis de Carnaval de Roses 2016. Deu colles van presentar la seva sol·licitud per regnar l’any vinent durant la festa de disfresses, a les quals se’ls va assignar un número segons l’ordre d’inscripció, i va sortir el 3, dígit que corresponia al que tenia assignat la colla Los Nenucos, de la qual els seus membres regnaran durant el Carnaval de 2016.
Per a Reis Infantils es van presentar 11 colles i la sort va decidir que fos Mission Possible, la que tindrà aquest premi. Una colla que ha nascut amb un pà sota el braç, ja que és de nova creació i debutarà enguany a les desfilades del Carnaval de Roses

L’accent del sorteig el va tornar a posar en Regalat

Si l’any passant en Regalat es va donar a conèixer (a aquells que no sabien qui és) perquè va voler impugnar el sorteig, enguany també va tenir la seva dosi de protagonisme, “però enguany l’hem de felicitar, ja que ha estat simpàtic, a l’alçada del sorteig”, va dir en Ferdy. La questió és que el veterà participant del Carnaval de Roses volia sortir amb la seva colla l’últim de la desfilada. Fet un xic difícil ja que la colla Demà Beurem ja havia escollit ser l’última carrossa, però atenen la petició d’en Regalat el van cedir l’últim lloc.

Davant l’atzar només queda resignació

La sort va somriure a uns donant-lis el número de sortida que volien com és el cas de la colla Tarary, “volíem el número 27 i tenim el 27”, va dir el seu representant al sorteig.

Però el sentiment més extès per l’amfiteatre de Roses va ser la resignació, “és el que hi ha, no hem tingut sort i sortim amb un número que no volíem, però no queda altra que aguantar-se i acceptar que la sort no ha estat del nostre costat” van dir els membres de la colla Fins Aquí Hem Arribat, que surten amb el número 7.
I de la mateixa manera es van expressar els de la colla Scargottins que sortiran amb el 50, Los Lereles que ho faran amb el 53 o la Yabadumbas, que el seu número va sortir dels últims i davant les poques opcions va agafar el més alt que quedava en aquell moment, el 69.

Uns però, que estàven contents era els de la colla Bai de Feis, als quals els va tocar el 59, “ens dóna igual el número de sortida, perquè nosaltres la festa la fem abans i després de la passada, ja que la desfilada és per lluir-nos”.

Va ser un sorteig en el que el principal protagonista va ser l’atzar, i quan aquesta variable és la protagonista els sentiments i emocions mai són iguals per a tothom.

Número Nom de la Colla
1 PIM PAM PUM (Reis de Carnaval)
2 A CORRE-CUITA (Reis Infantils)
3 LOS CURRILLOS
4 LOS REGATEROS
5 LOS ESTRELLAOS
6 LA COLLA DEL MERCAT
7 FINS AQUÍ HEM ARRIBAT
8 LOS CUÑAOS
9 VENIM DE L’HORT
10 BRUEL
11 COLLA GRAN DE GARRIGUELLA
12 PUTUS JIPIS
13 NENS PLEGATS
14 ICRISIS
15 LA COLLA DEL TECH
16 PUNT.CAT
17 COLLA DE LA FARÀNDULA
18 LOS NENUCOS
19 P.B.A.
20 SANT TORNEM-HI
21 ESCANYAPETS
22 THE QUEENS
23 CARNAVALCHIMIA
24 VAILETS DE L’EMPORDÀ
25 GRESCA PAUENCA
26 ELS TORRECASTANYES
27 LA PENYA DE L’ESPARDENYA
28 TARARY
29 WENDY’S
30 VERYWELL
31 PERRETIS LOVERS
32 COUNTRY RESTAURANT CAN BELDA
33 ENTONCES QUÈ?
34 ELS FLIPATS
35 LOS MAKOKIS
36 MAI FLAY
37 KENSBUSKIN
38 COLLA UFF
39 L’ÚLTIM MOMENT
40 MUSIC SMASH
41 ELS PIPIOLIS VAN DE PITIMA
42 ENS FALTA TEMPS
43 ELS CANTINFLES SIMFÒNICS
44 OTRO ROLLO
45 EL QUE TU VULGUIS
46 LOS CUKIS
47 DUET
48 LA COLLA D’EN BARTOLO
49 ELS COMPLICATS
50 SCARGOTTINS
51 MISSION POSSIBLE
52 COLLA DE L’EDU
53 LOS LERELES
54 DRINKING TEAM
55 CHATOS DE ROSES 2015
56 AMICS DEL CARGOL
57 ELS GATS
58 ELS CRAKS DE L’EMPORDÀ
59 BAI DE FEIS
60 ELS MAIKEL NIGHT
61 GRUP DE DEFENSA DEL CARNAVAL
62 ELS AMICS
63 LOS GALUTOS
64 XARRUPA I TORNEM-HI
65 ELS PISTOLERUS
66 CASAL DEL PESCADOR
67 SIEMPRE ESTAMOS
68
69 YABADUMBAS
70 DEMÀ BUREM
S/N LA COLLA D’EN REGALAT