Cinema a la Fresca

Un terratrèmol de magnitud 4.1 es deixa sentir a Roses

L’epicentre del tremolor, que s’ha situat prop de Begur i s’ha sentit, a més de a la Vila de Roses, a Palafrugell, Regencós, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols  i Palamós

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha registrat aquesta nit de diumenge un terratrèmol de magnitud 4.1 al mar de la Costa Brava, lluny dels nuclis urbans.
En concret, s’ha situat a 51 quilòmetres de distància de Begur, però ha estat un moviment de terra significatiu que per la seva intensitat Palafrugell, Regencós i Mont-ras.

A hores d’ara es desconeix que hagi provocat danys personals o materials encara que sí el balanceig d’objectes. Els seus efectes també han arribat, en major o menor mesura, a poblacions com Roses, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

 L’IGN ha posat a la disposició dels ciutadans un qüestionari macrosísmic perquè informin de la seva situació en cas d’haver sentit el tremolor. A través d’ell, els afectats poden declarar què feien en el moment, si estaven adormits o desperts, quina va ser la seva reacció i si els objectes es movien o van arribar a caure a terra.

Aquestes dades, al costat dels quals recullen els sismògrafs, són “imprescindibles” perquè l’organisme pugui alertar a la població de la intensitat dels terratrèmols i calculi els danys que hagin pogut provocar.