Un total de 150 denúncies per no complir les ordres de confinament ha interposat la Policia Local de Roses

Policia Local de Roses

Control de carretera que fan conjuntament la Policia Local de Roses i els Mossos d'Esquadra

Des de la Policia Local de Roses es demana “la col·laboració ciutadana, indispensable per fer-nos arribar tota aquella informació que cregui que ens pot ser útil de cares a la salut de tothom”

La Policia Local de Roses realitza operatius diaris per al control i detecció de persones que puguin estar realitzant desplaçaments a la població per instal·lar-se en segones residències. Fruit d’aquests controls, i gràcies també a la col·laboració ciutadana, s’han pogut detectar ja diversos casos i tramitat les corresponents denúncies per incompliment de l’ordre de confinament, que des de de la declaració de l’estat d’alarma, ja ha interposat un total de 150 denúncies.

Unes infraccions que poden arribar fins als 600 € de sanció. 

Als operatius de control, que es realitzen conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra, s’hi ha sumat també la col·laboració ciutadana, gràcies a les trucades realitzades per diversos veïns i veïnes del municipi al telèfon de la Policia Local (972 15 37 15), alertant de l’ocupació de segones residències.

Tots els avisos que es reben són estudiats i comprovats presencialment per agents de la policia i, en els casos en què es demostra que s’ha ocupat una segona residència, es tramita la denúncia corresponent. Pel que fa als vehicles detectats quan aquests accedeixen al municipi, a més, se’ls obliga a recular i tornar al seu domicili d’origen. 

L’Ajuntament de Roses vol fer una crida a la responsabilitat en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19, recordant la perillositat i irresponsabilitat que aquestes accions suposen, tant per als propis infractors, com per a la resta de la població. Resulta indispensable, doncs, la col·laboració i implicació de tota la ciutadania per tal de garantir el compliment de les mesures adoptades i aconseguir la seva efectivitat real del

“Des de la policia posem tots els recursos que tenim disponibles per tal de garantir que el confinament es compleixi, com a garantia per la salut de tots, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, però tot i això, demana també “una col·laboració ciutadana, que és indispensable perquè tot funcioni. Necessitem el compromís de la gent i també que ens faci arribar tota aquella informació que cregui que ens pot ser útil”, ha conclòs Plana.