Cinema a la Fresca

Un tríptic turístic de l’any 1969, Document del Mes de l’Arxiu de Roses

Arxiu Municipal de Roses
Imatge del tríptic turístic de l'any 1969

Aquest tríptic de l’any 1969 ens recorda que “la recerca del turista” ha estat un objectiu fonamental al llarg de les darreres dècades a Roses

L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de juny a través del seu apartat web “El Document del Mes”, un tríptic de promoció turística de la població de l’any 1969. Editat en castellà, anglès, francès i alemany, el fulletó mostrava sobretot les possibilitats nàutiques de la població, les seves platges i cales i la bellesa de la badia, i també transmetia als possibles turistes els orígens grecs de Roses i escenes tradicionals de la població, com una ballada de sardanes o una remenadora de xarxes.

El tríptic presentat forma part de la col·lecció municipal de fulletons, programes de mà i fulls volants conservada per l’Arxiu de Roses, una documentació considerada poc important i, en moltes ocasions, ni digne de conservació. Aquest menys teniment ha comportat que la seva pervivència hagi estat més fruit de la casualitat que d’una política de preservació conscient.

L’Arxiu reivindica amb la publicació d’aquest juny la importància d’aquesta tipologia de  documents i destaca que, actualment, es guarden tots els materials d’aquesta tipologia considerades menors, però que, de fet, aporten una quantitat d’informació enorme en molt poc espai.

A més, en un moment com l’actual en què l’epidèmia de la COVID-19 ha afectat els fluxos turístics, el tríptic de l’any 1969 ens recorda que “la recerca del turista” ha estat un objectiu fonamental al llarg de les darreres dècades a Roses.

Podeu consultar el document del mes complet clicant AQUÍ.