Un vídeo de la Costa Brava i Pirineu Girona, premiat a Portugal

Visual 13
Vicenç Asensio, director i realitzador de Visual 13

El vídeo promocional Live Costa Brava i Pirineu Girona, dirigit pel realitzador de Vilajuïga, Vicenç Asensio i produït per Visual 13, ha estat premiat al Finisterra Arrábida Film Art & Tourism

Visual 13
Vicenç Asensio, director i realitzador de Visual 13

L’audiovisual que reflecteix les excel·lències del patrimoni històric, paisatgístic i, sobretot, com a destí únic turístic, va ser un encàrrec que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va encomanar a la productora Visual 13 de Vilajuïga.

Un treball que ha estat considerat com el segon millor del Festival Finisterra Arrábida Film Art & Tourism de Portugal, competint amb 52 documentals i vídeos promocionals de destinacions com ara Turquia, Itàlia, Dubai, el Marroc, la Xina, Cuba i el Brasil.

El vídeo promocional, de 2 minuts 57 segons, produït a principis de 2013 i rodat amb helicòpter equip amb tecnologia Cineflex té per objectiu de promocionar i difondre els atractius naturals, paisatgístics i turístics de la demarcació de Girona. S’han realitzat rodatges aeris tant a la Costa Brava com també al Pirineu de Girona, en aquest segon cas en dues ocasions, en temporada d’hivern amb el paisatge nevat i també sense neu.

Responsables del Patronat de Turisme Costa Brava Girona van recollir el premi per aquest segon millor vídeo promocional turístic 2013, en la categoria ‘Film de viatges’, en una cerimònia que va tenir lloc el diumenge 12 de maig, a la ciutat portuguesa de Sesimbra.
El festival té com a objectiu reconèixer els treballs audiovisuals que promouen la implantació de bones pràctiques al sector turístic d’acord amb les premisses de responsabilitat social i desenvolupament turístic.

Vicenç Asensio, realitzador

Compta amb gairebé vint anys d’experiència en el sector audiovisual. El primer reconeixement va arribar-li l’any 2000, quan va guanyar un concurs internacional de vídeo amb un documental del Museu Olímpic de Lausanne. L’any 2002 va incorporar-se a Canal Nord TV (Figueres) per a liderar l’equip de programació del canal. Va obtenir un premi Zàpping a millor programa per “Espai Natural”, un Premi Miramar de la Diputació de Barcelona per “Jurats” i va ser finalista a un altre Zàpping per “Número Pi”. L’any 2005 va deixar Canal Nord TV per iniciar el seu projecte emprenedor propi, VISUAL13.

El gran ventall creatiu d’Asensio i la seva versatilitat han estat la clau del seu èxit empresarial, ja que domina totes les fases del procés audiovisual a la perfecció, des del rodatge a la postproducció. Les seves obres s’han exposat en importants espais d’art, com el Centre Pompidou de París, i han obtingut reconeixements internacionals. L’any 2006 va estar seleccionat a l’anuari dels millors creadors audiovisuals del país (Select D) amb un videoclip sobre el restaurant elBulli de Ferran Adrià. El mateix any va quedar finalista del Festival de Cinema Memorimage amb un documental sobre la figura de Josep Escobar, “Rebels amb causa”, produït per al Museu de Granollers.

En els darrers temps ha realitzat vídeos per a empreses (La Caixa, Telefónica, Pastas Gallo, Armand Basi, De Dietrich, Editorial Planeta…) i institucions (Fundació Alícia, Cambra de Comerç de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Museu Diocesà de Lleida, Museu de Terrassa…).

El 2009 va estrenar un documental sobre l’exili republicà, “100 dies”, i “elBulli, historia de un sueño”, una sèrie documental de 10 capítols sobre el restaurant elBulli i la trajectòria de Ferran Adrià produïda per a TVE i presentada internacionalment a Cannes, que ha estat guardonada als Festivals internacionals de Nova York i Hamburg.

El 2010 va estrenar una sèrie telesiviva de 13 capítols, “Despensa Mediterrànea”, en emissió a Canal Cocina, de la qual el 2011 se n’ha produït una segona temporada.

Entre les produccions més recents destaca un documental sobre l’últim dia de servei al Bulli, “elBulli, l’últim vals”, que es va estrenar l’octubre del 2011 a TV3 i el gener de 2012 a TVE; així com un altre documental sobre la relació entre l’art i la gastronomia (Documenting Documenta) que es va estrenar a Canal+ el desembre 2011.

També ha realitzat els audiovisuals d’una gran exposició sobre Ferran Adrià que es va poder visitar al Palau Robert de Barcelona durant tot l’any 2012 i que durant el 2013 es troba itinerant a Londres, al Somerset House. Actualment Asensio es troba en procés de producció d’un documental per a TV3 que s’estrenarà a finals del 2013.