Una APP permetrà portar totes les tapes i tots els restaurants de la V Ruta de la Tapes de Roses al mòbil

V Ruta de la Tapes de Roses

Aplicació creada pel departament de Promoció Econòmica per poder consultar des del mòbil, de manera senzilla i ràpida, els restaurants que hi participen, les tapes que serveixen i els horaris de servei, entre d’altres aspectes

L’Àrea de Promoció Econòmica ha creat una APP de la Ruta de les Tapes. Ja la volia posar en marxa l’any passat, però es va haver de desenvolupar aquesta aplicació per evitar que una persona pogués votar varies vegades per una mateixa tapa com la millor. Això va comportar que l’aplicació no arribés a temps i s’acabi estrenant en aquesta V Ruta de les Tapes de Roses.
Una APP que “té com a objectiu que tots els ‘comensals’ tinguin en el seu mòbil d’una manera senzilla, pràctica, còmoda i ràpida poder consultar tots els restaurants que hi participen, les tapes que serveixen i els horaris en que els establiments serveixen les tapes, entre d’altres aspectes, com saber si en el moment de la consulta determinat establiment està obert o tancat”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens.

La pantalla d’inici d’aquesta APP de la V Ruta de les Tapes de Roses es com la que es veu a la imatge. Un cop s’inicia sessió i d’haver-se registrat (sempre que es vulgui entrar en el sorteig, sinó no cal)  veurem un llistat de les 92 tapes i el mapa d’ubicació dels restaurants on es serveixen.
“Si surt una icona de color verd vol dir que el restaurant està obert, si és de color taronja vol dir que falta mitja hora per a que tanqui, i si està vermell el restaurant està tancat”, ha explicat Llorens.

També, aquesta APP seleccionarà totes les tapes que s’han menjat, les que queden per degustar i marcar unes altres com a ‘preferides’ per a en recordar-se d’anar-les a tastar.

Possibilitat d’ordenar els restaurants

El mapà d’ubicació de l’APP dona la possibilitat d’ordenar els restaurants de la següent manera:

  • Per distància, és a dir, pels que estan més a prop i més lluny de la nostra ubicació.
  • Pels que hem marcat com a tapa ‘preferida’ que volem degustar
  • Pels establiments on encara no hem menjat la tapa
  • Pels que estan oberts en el moment de consultar-ho.

Com segellar la tapa menjada

A diferència de les quatre anteriors edicions, a la V Ruta de les Tapes de Roses hi haurà dues maneres de poder segellar les tapes que s’han degustat. La primera, com sempre, “demanant el segell per posar-lo en una de les 9 caselles de la típica cartolina, i la segona, demanant un codi -cada restaurant té el seu- per introduir-lo a l’APP, clicant després a enviar”, ha assegurat el regidor de Promoció Econòmica.
És a dir, es pot fer amb el segell físic de sempre o amb el segell virtual de l’APP.

Medalles de les V Ruta de les Tapes

Com a dada curiosa de l’APP de la V Ruta de les Tapes és que els participants podran guanyar fins a 6 medalles. Una per aquella persona que aconsegueixi provar-les totes, una altra per al que tasti les tapes dels restaurants més llunyans del centre de Roses, una tercera si s’aconsegueix fer una tapa tres dies seguits entre setmana; la quarta es guanya si es fa 8 tapes en un sol dia, una cinquena si es menja una tapa cada dia, i la sisena, que serà la primera, es guanya simplement quan es tasta la primera de les 92 tapes de la V Ruta de la Tapes de Roses.
Cal a dir que l’únic valor que tenen aquestes medalles és per “fardar” davant els amics, ja que seran virtuals.

3 premiats per a les tapes segellades virtualment i 2 pels que han omplert la cartolina

Aquesta aplicació també comportarà un canvi alhora d’escollir els 5 premiats, ja que “sortiran tres guanyadors que hagin segellat i votat per la tapa que més l’ha agradat utilizant l’APP, i els dos restants per als que hagin omplert la cartolina amb 9 segells”, ha significat Fèlix Llorens.

I els afortunats guanyaran el poder degustar totes les tapes de franc de la VI Ruta de les Tapes de Roses.
Sens dubte, un dels millor premis que atorga actualment l’Ajuntament de Roses.

Aquest proper 12 de març es presenta l’APP de la V Ruta de les Tapes de Roses

Cal esmentar que aquesta aplicació encara no està disponible, ja que el departament de Promoció Econòmica la presentarà aquest proper dijous, 12 de març, i entre d’altres novetats, com el nom de cada una de les 6 medalles, està previst anunciar quan s’activarà l’APP de la V Ruta de les Tapes de Roses.