Una festa de música i ball clou el Casal d’Estiu de Tramuntanets de Roses

Associació Tramuntanets
Nens, nenes, pares i mares s'ho van passa d'allò més bé durant la festa

Una vintena de nens i nenes amb discapacitat de Roses i comarca han estat els que han participat al Casal d’Estiu de l’Associació Tramuntanets

Associació Tramuntanets
Monitores i nens i nenes de Tramuntanets ballant durant la festa

Una festa celebrada al col·legi d’ensenyament de primària Els Grecs de Roses va servir per acomiadar el Casal d’Estiu de l’Associació Tramuntanets, entitat que acull a nens i nenes amb discapacitats físiques, psíquiques, intel·lectuals o sensorials, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels joves, així com la dels seu pares.

Una festa en la que les activitats que es van desenvolupar era tota una sorpresa per part del socis, ja que els pares i mares no sabíem el que anaven a fer, així cada monitora ha preparat un espectacle de ball en el que han participat tots els nens i nenes”, va assenyalar la Vocal de l’Associació Katy Reay.

Així mateix, també es va projectar un vídeo amb un recull de fotografies que repassaven els dos mesos de Casal de Tramuntanets i es va fer una exposició de totes les manualitats que han anat creant els petits durant el juliol i l’agost. I per suposat, un bon i ric berenar no falta en aquesta festa de Tramuntanets que va servir per cloure totes les activitats que l’Associació ha portat a terme aquest estiu.

Casal d’Estiu Tramuntanets

El Casal d’Estiu de Tramuntanets d’enguany ha estat dedicada a la música portat a terme per “un gran equip, al qual li donc les gràcies” de sis persones composat per la directora de monitors, Lídia Font, una auxiliar d’infermeria i 4 monitores més, “i en la que cada setmana la dedicaven a un instrument, fent tallers de manualitats i pintura per tal de desenvolupar les seves habilitats”, va explicar Reay.

Associació Tramuntanets
Nens, nenes, pares i mares s’ho van passa d’allò més bé durant la festa

Aquest Casal s’ha desenvolupat al col·legi Els Grecs de 9 del matí fins a les 19 hores de dilluns a divendres, però també s’ha portat a terme sortides “per fer un volt amb el Tren Exprés, per exemple, o també a la Piscina de Roses i Palau-saverdera”.

Katy Reay ha volgut agrair “tant a FADIR per fer-nos el transport dels nens i nenes com a l’Ajuntament de Roses, que a part de la subvenció que ens atorga cada any en ha deixat les instal·lacions per portar a terme el Casal”.  Precisament, cal destacar que a la Festa de l’Associació Tramuntanets van assistir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la regidora d’Ensenyament, Sílvia Useros.

Un Casal que d’any en any augmenta la seva participació. Si fa dos anys van participar una quinzena de nens i l’any passat 18, “enguany hem arribat a la vintena de petits que s’han inscrit”.
Uns vint nens i nenes dels quals una quinzena són de Roses i la resta provinents d’altres municipis de l’Alt Empordà.