Una flautista, originaria d’Hamelin, va visitar Roses per celebrar el 16è aniversari de la Biblioteca Municipal

Biblioteca Municipal de Roses
Diferents moments de la representació de 'La flautista d'Hamelin' a la Biblioteca de Roses

‘La flautista d’Hamelin’ va ser l’obra de teatre que es va representar a l’Espai Z de la Biblioteca de Roses per celebrar, como cada mes de maig des fa 16 anys, el seu aniversari

Biblioteca Municipal de Roses
Diferents moments de la representació de ‘La flautista d’Hamelin’ a la Biblioteca de Roses

El 3 de maig de 2003 es va inaugurar el nou edifici de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, ubicat al carrer Girona, 22-23.

Des de llavors, cada any pel mes de maig la Biblioteca de Roses celebra el seu aniversari amb una obra de teatre.
I dissabte passat per celebrar el seus 16 anys de vida es va representar l’obra ‘La flautista d’Hamelin’. Sí, ja ho heu llegit bé, la flautista i no pas el flautista com en el conte original, ja que la directora, Anna Vicens, ho va decidir així “perquè m’anava bé per la gent que tenia, perquè adapto les obres depenent de la gent que tinc, i com volia, pel personatge del flautista, que es mogués d’una manera determinada vaig veure convenient que fos la Duna -jove rosinca- qui ho interpretés”.

I parlant d’interpretació, cal a dir que els 13 joves actors que hi van intervenir, d’entre 8 i 14 anys ho van bordar. Tots, des de les rates fins a la flautista passant per l’alcalde i els ciutadans d’Hamelin van estar excel·lents en el seu paper. El secret de la seva excel·lent interpretació, “és que portem des del mes novembre assajant una hora a la setmana. que la vam augmentar a dues hores des del passat mes de març”, va indicar Vicens, la qual també va decidir donar-li  a la representació un caire,  eminentment musical, “sí, sempre poso ball en les obres que dirigeixo amb el jovent, perquè m’agrada molt que actuïn però també que ballin per tal de treballar la coordinació”.

I tot plegat, va esdevenir una celebració del 16è aniversari de la Biblioteca Municipal de Roses genial, com així ho van poder comprovar els pares i mares que van emplenar l’Espai Z de la instal·lació per assistir a una peculiar representació del conte ‘El flautista d’Hamelin’ reconvertit en ‘La flautista d’Hamelin’.