Una jornada acosta les possibilitats dels fons ‘Next Generation EU’ als alcaldes i alcaldesses de l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
La jornada es va celebrar de manera telemàtica

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà es prepara per liderar el màxim de propostes territorials possibles i propiciar que els ens locals puguin participar

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha organitzat una jornada per acostar als ens locals de la comarca les possibilitats de finançament que donaran els fons ‘Next Generation EU’. Aquest programa el va aprovar el Consell Europeu el passat 21 de juliol per promoure iniciatives que reparin els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la Covid-19 alhora que impulsin la transició ecològica i digital dels països de la Unió Europea. Aquesta és una oportunitat de finançament única i sense precedents pels territoris, que pot tenir un gran impacte en les futures generacions.

El Consell Comarcal es prepara per liderar el màxim de propostes territorials possibles i propiciar que els ens locals puguin participar també d’aquestes iniciatives. Han participat en la jornada telemàtica 36 alcaldes i tècnics municipals.

L’esdeveniment ha consistit en quatre ponències en què diversos experts han explicat les oportunitats que representen aquests nous fons europeus dotats amb 750.000 milions d’euros per compensar els efectes econòmics de la Covid-19, altres opcions de finançament que ofereixen les institucions comunitàries i com concórrer-hi.

La sessió es va celebra ahir dijous a la tarda de forma telemàtica. La presidenta Sònia Martínez va explicar que “els fons ‘Next Generation’ representen una oportunitat que no hem de deixar perdre”. A la jornada hi van intervenir Francina Esteve, professora titular d’universitat de dret internacional públic i relacions internacionals especialitzada en dret de la Unió Europea a la Universitat de Girona i directora del Centre Europe Direct de Girona; Conxita Font, responsable de fons europeus de la Secretaria d’Acció exterior i de la Unió Europea, de la Generalitat de Catalunya; Jordi Llach, cap de programes europeus de la Diputació de Girona; i Oriol Lázaro, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.
Les intervencions i el debat els va moderar Joaquim Millan, director d’EUROLOCAL.