Una marea verda envaeix Roses de Joventut Rosinka amb el Correbars Rosink

Joventut Rosinka
Gairebé 300 joves van participar a la 3ª edició del Correbars Rosink

Prop de 300 joves participen a la 3ª edició del Correbars Rosink, gairebé duplicant la participació de l’any passat

Joventut Rosinka
Gairebé 300 joves van participar a la 3ª edició del Correbars Rosink

“Una alternativa d’oci per la joventut del poble de Roses plenament consolidada”, va assenyalar el president en funcions de l’associació Joventut Rosinka, Basel Junaidi, del Correbars Rosink, que en poc més de dues hores va haver de tancar, primer, les inscripcions a un màxim de 250 participants, i ampliar després llistes per donar cabuda a la demanda per poder participar al Correbars. Finalment, van ser “320 inscrits que després per no haver fet el pagament durant els dies assenyalats hi han participat uns 280 joves”, va afirmar Junaidi.
Una xifra que gairebé duplica la participació de l’edició de l’any passat del Correbars Rosink.
Però, les previsions meteorològiques per ahir diumenge eren de pluja. Circumstància que va fer patir als joves de Roses, ja que era el dia assenyalat per celebrar la 3ª edició del Correbars Rosink.
Va ser un matí d’incertesa, es farà o no es farà? Plourà? Què fem? Tot per què el cel no es decidia, els núvol no sabien si descarregar l’aigua que portaven, ni tampoc quan ho farien.
Finalment, els astres, l’univers o no sabem qui, es va aliar amb els joves de Roses, i durant la celebració del Correbars no va ploure, excepte algun xirimiri, de tant en tant, el que va provocar que una marea verda (una samarreta d’aquest color identificava als participants) envaís els carrers de Roses de música, d’amics, de joves, de no tant joves, “no fem diferencies d’edat” i, en definitiva de bon rotllo.

A les 4 de la tarda es van dotar cita al port pesquer els centenars de joves per repartir el tiquets i la samarreta que identificava als participants. I gairebé una hora després sortien per desfilar pels establiments que s’havien adherit aquest any al Correbars, no sense abans haver gaudit la primera consumició al bar Pescadors del mateix port. La ruta va continuar per l’Ancora, i ja sortint de la zona marítima, els joves es van dirigir al Ca la Sogra, per continuar al Típic, després a La Columna, tornar a baixar al passeig marítim per visitar el Cal Català, anar al nucli antic de la Vila per fer una cervesa al Cerdanya primer i al CI després.
Tot seguit, els centenars de joves que van estar acompanyats d’una nombrosa batucada de més de 20 components provinents d’Olot, es van dirigir cap a la plaça Catalunya per fer una parada al Caiman. Seguidament estava previst fer una degustació de sangria abans de visitar l’últim bar Les Palmeres, però es va decidir que aquest tast es faria al final del trajecte al Xiri d’Akells, on l’organització va preparar una sopar consistent en botifarra, pinxos i hamburgueses per a tots els participants.
Un sopar que va servir, segur, per recuperar forces després d’haver recorregut la Vila de Roses de punt a punta, del port pesquer a Santa Margarida, i per continuar la festa fins altes hores de la matinada.

Correbars Rosink

Iniciativa endegada per l’associació Joventut Rosinka per tal crear una alternativa d’oci al joves de la Vila de Roses, i que consisteix, com els seu nom indica, Correbars, en recórrer els bars adherits a la iniciativa per prendre una consumició en cadascú dels locals.
Els participants per 18 euros van poder degustar en aquesta edició diferents consumicions pels locals de Roses, amb una samarreta que els identificava acompanyats de la música d’una batukada, i un sopar per recuperar forces i continuar la festa amb la música de diferents DJ’s.