Suquet de peix de Rose

Una marea verda envaeix Roses en la 16ª Cursa de la Dona

Cursa de la Dona de Roses
Una marea verda de solidaritat va envair Roses durant la Cursa de la Dona / Foto: Almanegra Audiovisual

1.714 persones es van inscriure a la setzena Cursa de la Dona de Roses, bé per córrer, bé per caminar, bé per la causa

Ahir es va celebrar la XVI edició de la Cursa de la Dona de Roses, o com va dir el president del Club Atletisme de la Vila, Pere Sastre, “la cursa del poble”. Una cursa impulsada pel propi club d’atletisme ara fa 16 anys per ajudar a la Fundació Roses Contra el Càncer.
Una setzena edició, la segona post-pandèmica que va superar la xifra de persones inscrites assolides l’any passat, arribant, coincidència o no, a les 1.714 persones inscrites. Moltes es van inscriure per córrer i fer esport, i d’altres simplement per col·laborar amb la causa, ja que com a novetat, enguany es podia fer la inscripció per obtenir la samarreta però sense la necessitat d’haver de participar.

Així, les 1.500 samarretes que havia fet l’organització es van esgotar, i moltes dones van haver de córrer amb samarretes d’edicions anteriors. “Estem molt contents, hem superat les previsions com ho demostra que ens hem quedat sense samarretes, i estem considerant l’any vinent arribar a les 2.000 persones” va afirmar el vicepresident de la Fundació Roses Contra el Càncer, Jaume Guitart, que va voler agrair “a la gent de Roses i de l’Empordà que ha vingut per participar i col·laborar”.

La cursa va tenir el mateix recorregut que l’any passat i la mateixa distància de sempre, 5 km. Va sortir des de la porta de mar de la Ciutadella, és a dir a l’Avinguda de Rhode, en direcció a Santa Margarida, per tornar pel passeig marítim  fins a la Ronda Miquel Oliva Prat, on les atletes entraven per la porta lateral del recinte emmurallat, i en allà hi estaven plantats els components de la Tramuntakada de Figueres, que va ser l’altra novetat d’aquest setzena Cursa de la Dona de Roses per tal de donar un ambient encara més festiu a l’esdeveniment, ja que no va parar d’animar a les persones participants.  

Cal destacar que per primera vegada, la geganta Demetria va finalitzar la cursa. Sempre s’havia presentat per donar a suport a les participants, però enguany també volia corre-la, així que la Colla Gegantera de Roses va llençar el repte per veure qui la volia transportar, i ara no recordem si van acceptar el repte 2 o 200 persones, entre d’elles els Bombers de Roses (que tampoc falten mai), però el cas és que la Demetria va creuar la línia d’arribada… Amb ganes de tornar a fer les cinc quilòmetres!

“És la cursa del poble, perquè quan va arribar la pandèmia hi havia el risc que es deixés de fer, però no, va ser tot el contrari, tot i canviar el format, la gent va respondre, i ara després de 16 anys, igual que la gent espera el Carnaval, també s’espera la Cursa de la Dona”, va afirmar Pere Sastre.

En arribar a meta, totes les participants es van poder avituallar de manera generosa amb fruita, fruits secs i aigua, gràcies a les voluntàries de la Fundació Roses Contra el Càncer, a la vegada que es van poder fer un massatge gràcies a les fisioterapeutes de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES). D’altres participants van tenir suficient amb els exercicis d’estirament indicats per l’Eva Bueno.

Mònica Martínez, reedita triomf a la XVI Cursa de la Dona de Roses

Pel que fa a la vessant esportiva destacar que la guanyadora va ser Mònica Martínez, que va reeditar el triomf de l’any passat amb 20 minuts i 20 segons, gairebé un minut més ràpida que l’any passat. En segon lloc va quedar l’Ariadna Bernal que a 20 minuts 38 segons hagués guanyat la prova l’any passat, quan va ser quarta, per tancar el podi Martina Notario amb 21 minuts i 24 segons.

El lliurament de premis, que es va atorgar a la participant més jove, a la més gran i al podi de les tres primeres classificades va anar a càrrec del regidor d’Esports, Miguel Muñoz, la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Núria Páramo i el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre.