Una mitjana de 30 persones han participat a les visites guiades al Patrimoni de Roses aquest estiu

Jornades Europees del Patrimoni

Visita guiada al Castell de la Trinitat / Foto: arxiu

Des d’Educar’t, Servei Educativu del Patrimoni de Roses fan un balança molt positiu de de l’afluència de gent a les visites guiades

Patrimoni de Roses
La Roser Raluy (d’esquenes) explicant la història del Castell de la Trinitat a l’última visita guiada d’aquest estiu

Les visites guiades al Patrimoni de Roses es van encetar enguany el 15 de juliol amb la visita teatralitzada a la Ciutadella de Roses i van concloure aquest passat dilluns al Castell de la Trinitat amb l’activitat ‘Nit d’Estrelles al Castell’. Durant un mes i mig s’han celebrat moltes d’activitats per mostrar als rosincs i visitants la riquesa històrica de la Vila amb un bon balanç en quant a participació “de mitjana han estat unes 30 persones per visita les que han participat, per la qual cosa ens fa estar bastant satisfets”, va afirmar Roser Raluy, de l’equip del Servei Educatiu del Patrimoni de Roses, d’Educar’t, per destacar que “hi ha hagut nits que hem passat de les 40 persones i d’altres unes 20, quantitats aquestes, entre 20 i 40, que marquen una mica el nombre de persones dels grups que són ideals per realitzat una visita guiada d’aquest tipus”.

Les visites que s’han portat a terme al Castell de la Trinitat han estat les teatralitzades sota el títol ‘Lord Cochrane i els últims dies del Castell’ i l’esmentada ‘Nit d’Estrelles al Castell’, on a banda de fer una observació astronòmica mentre degusten una copa de cava, els membres d’Educar’t “expliquem la història d’aquest Castell lligat amb l’astronomia del segle XVI, que va ser molt important i un gran desenvolupament en aquell moment”, va explicar Raluy. Aquestes visites d’observació astronòmica cal destacar que enguany s’han duplicat “per intentar diversificar els idiomes, els divendres hem fet català i francès i els dilluns amb anglès i castellà”, va especificar la Roser.

Però a banda de la història, l’astronomia i les visites teatralitzades, els participants a les visites també han pogut gaudir de la música durant tots els dissabtes del mes d’agost, el Castell de la Trinitat va acollir concerts de violoncel mentre els participants assaborien, també, una copa de cava.

El gat Gromec, l’enginyer Luís Pizaño a la Ciutadella

La visita guiada ‘El gat Gromec i els seus amics titelles’, pensant en el públic infantil, va oferir una ruta per mostrar els vestigis de la fortalesa de la Ciutadella als més petits, aconseguint que els acompanyants, pares i mares i familiars també descobreixin el patrimoni d’una manera molt divertida.

Defensem la Ciutadella, Setges i fortificacions’ va ser la visita teatralitzada portada a terme pel l’enginyer que no va poder dur a terme el primer projecte de la Ciutadella, Luís Pizaño. Una visita que sempre finalitzava amb una degustació de productes locals acompanyats d’una copa de vi de l’Empordà.