Nadal a Roses

Una noia de 27 anys de València guanya la Travessia Roses-l’Escala-Roses

Travessia Roses-l’Escala-Roses
Andrea Emone va ser la guanyadora de la Travessia Roses-l’Escala-Roses 2023

Una travessia que a causa del part meteorològic que preveia manca de vent en alguns trams va haver de canviar de recorregut i format, anant fins a Empuriabrava dues vegades, en lloc de l’Escala

Aquest passat dissabte es va celebrar la tradicional Travessia Roses-l’Escala-Roses, organitzada pel Grup d’Esports Nàutics (GEN) de la Vila.

Una travessia que va tenir com a guanyadora absoluta, trencant la norma del que és habitual, una noia, l’Andrea Emone.
De 27 anys i nascuda a València, l’Andrea fa temps que es va traslladar a Barcelona per formar part, com a enginyera, de l’equip suísAlinghi Red Bull Racing de la Copa Amèrica, “i va ser quan vaig començar a navegar amb l’equip local de Poble Nou, i va ser en aquí on em van dir que a on no podia faltar és en aquesta regata de Roses, i cap a aquí que he vingut”, ha desvetllat la guanyadora. “Ha estat una regata molt bonica, molt divertida, tot i que el vent m’ho ha posat difícil perquè per escollir del material més adient m’ha costat molt, però crec que he pres la millor decisió no optant per agafar ni la vela més gran ni la vela més petita, així en les ratxes fortes de vent aguantava bé i en els moments fluixos aconseguia mantenir el vol ”, ha explicat Andrea Emone, que va assolir la victòria de la general navegant amb un windsurf foil.

Més de 100 navegants en diferents embarcacions, com ara l’esmentat windsurf foil, vela lleugera, creuers, catamarans i windsurf van participar en aquesta nova Travessia Roses-l’Escala-Roses que va veure una modificació important en el seu recorregut “a causa de la previsió meteorològica que preveia, com així ha estat, que en algunes zones entre Roses i l’Escala no hi havia gens de vent, hem cregut oportú canviar el recorregut i fer-lo més curt, i en lloc d’anar a l’Escala els navegants s’han dirigit fins a Empuriabrava fent dues voltes”, ha assenyalat el director esportiu del GEN Roses, David Miralta.

Tots els premiats de la Una noia de 27 anys de València guanya la Travessia Roses-l’Escala-Roses amb les autoritats

Després de la competició va arribar la part més social d’aquesta travessia amb la celebració d’un dinar popular a les mateixes instal·lacions del GEN, per tot seguit lliurar els diferents premis. Lliurament que va anar a càrrec del president del Grup d’Esports Nàutics, Josep Mª Isern, l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el regidor d’esports, Miguel Muñoz, la regidora de Joventut i Gent Gran, Ester Navas, i la filla del fundador del GEN, Mireia Borràs. Abans però, es van fer els parlaments on Josep Mª Isern va assenyalar que “ha estat una travessia, una trobada que no ens hem separat massa de la manera de fer del GEN als seus incicis, d’ajuntar-nos una colla d’amics que ens agrada navegar i fer esport i que ens estimem Roses”. Per la seva part, el regidor d’Esports, Miguel Muñoz, va donar “l’enhorabona per l’ambient que teniu aquí al GEN, i per això crec que cal apropar més aquest club a Roses”.

Per últim, l’alcalde de Roses, Josep Mª Martínez, va proposar una idea “perquè crec que Roses està d’esquenes al mar, i dic això perquè des de terra no es veu el que feu al mar, per això estaria bé implementar unes pantalles perquè tothom i, sobretot, els pares i mares que pateixen pels seus fills, poguessin veure on son navegant, i a més aconseguireu un atractiu més i que aquest club creixés, perquè la gent de terra veu el que esteu fent al mar, segur que s’apuntaria més gent”. Tot seguit, Josep Mª Martínez va explicar als assistents del projecte del Centre de la Mar que va portar el PSC Roses en campanya electoral, “que pretén ser un centre d’investigació i recuperació de les espècies sensibles que tenim a l’entorn del Golf i la badia de Roses, centre que portaria a la Vila la universitat en diferents disciplines del mar”. I parlant del mar, l’alcalde de Roses es va centrar en la vessant esportiva dient que “entenem la badia com el poliesportiu nàutic en tota la seva amplitud, que pugui acollir qualsevol disciplina però des d’un punt de vista municipal, és a dir, volem recolzar i impulsar amb la col·laboració del GEN l’Escola Municipal de Vela, perquè no podem admetre que cap nen de Roses no sàpiga navegar, per tant nosaltres el que tenim és la sensibilitat de potenciar el vostre esport”. Martínez va finalitzar les seves paraules dient que l’Ajuntament estudiaria la proposta d’en Pere Vicens, Commodoro del GEN, de poder disposar d’un local social.

Palmarès de la Travessia Roses- l’Escala – Roses 2023:

 • 1er Windsurf: Quim Figueras
 • 1er Catamarà: Luis de Miguel
 • 1er Vela Lleugera: Enric Amat
 • 1er  Foil, Fèmina i guanyadora absoluta: Andrea Emone
 • 1er Creuer: Aleix Coromí
 • Trofeu Vintage 9è Memorial Eloi Borràs: Joan Coll
 • Trofeu Windsurfer 3er Memorial Cris Barceló: Guillermo Colomer
 • 1er Soci del GEN: Santi Garcés
 • El més jove: Enzo Hornos
 • El més veterà: Pere Vicens
 • L’últim i més esforçat: Pol Puvill