Una onada arrossega i fereix a una noia i a una dona a Roses

Protecció Civil de la Generalitat

El passeig marítim de Roses patint les conseqüències d'un fort onatge / Foto: arxiu

La noia ha estat traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona

Fort onatge
Foto: arxiu

Com a conseqüència de l’estat del mar, una noia de 25 anys que es trobava a l’espigó del port de Roses ha estat arrossegada per una onada. Un cop ha estat atesa pel Servei d’Emergències Mèdiques SEM, ha estat traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona. També ha resultat ferida una dona que s’ha tirat a l’aigua per salvar la noia, però no ha estat necessari traslladar-la al centre mèdic.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.

Pel que fa a l’avís per intensitat de pluja, segons el SMC, continuen vigents les previsions de l’anterior comunicat que indicaven pluges a les comarques del sudoest de Catalunya, amb possibilitat de superar els 20 litres/m2 en 30 minuts. Encara hi ha un front que està passant per les comarques de Tarragona i Lleida, tot i que les pluges han de perdre intensitat en les properes hores.

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.

Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.