Una operació al cor obliga a Hèctor Ruiz, entrenador de natació del GEN Roses, a renunciar als Jocs Olímpics de Brasil 2016

Hèctor Ruiz

L'entrenador de natació del GEN Roses i campió d'Espanya en aigües obertes, Hèctor Ruiz

El nedador figuerenc i campió d’Espanya en aigües obertes, s’ha de sotmetre a una operació per eliminar una arítmia al seu cor si vol continuar en l`alta competició

Hèctor Ruiz
L’entrenador de natació del GEN Roses i campió d’Espanya en aigües obertes, Hèctor Ruiz

El 26 de febrer era una data que tenia marcada Hèctor Ruiz, entrenador del Club de Natació del GEN Roses, i actual campió d’Espanya en aigües obertes per optar aconseguir plaça per als Jocs Olímpics de Brasil 2016.
Un camí al seu objectiu, a la seva il·lusió de participar en l’esdeveniment més gran i important d’un esportista que es va tallar quan al gener li van diagnosticar una alteració al seu cor.

Pam. La patacada va ser forta. El seu cor no estava bé. Havia de parar de nedar, i per tant d’entrenar-se per arribar amb opcions, a la data assenyalada, d’optar a la seva il·lusió.

Finalment, després de proves i més proves des de començament d’aquest 2106, els metges l’han diagnosticat una arítmia a causa que de una dilatació als seu ventricles. I la solució, segons l’han dit els metges “és fer-me una petita operació al cor, que consisteix en introduir-me un catèter per l’engonal fins arribar al cor. Un cop al meu cor em provocaran l’arítmia, i allà on estigui la cremaran”, ha explicat el propi Hèctor Ruiz, per afegir que “és una operació senzilla, després de la qual, en principi, en un parell de setmanes podria començar a nedar un altra vegada”, ha avançat Ruiz.

Una intervenció quirúrgica que li permetrà al nedador figuerenc tornar a l’alta competició, “sí, perquè un cop m’operi i deixi de tenir les arítmies ja no hi haurà cap perill que em passi res a l’aigua, que era la màxima preocupació dels metges”.

El campió nacional en aigües obertes es mostra, dins les circumstàncies de tenir que sotmetre’s a una operació del cor, optimista per que sap que després podrà continuar nedant al més alt nivell, però en canvi, per la seva carrera esportiva, el saber que no podrà optar a competir en aquests Jocs Olímpics ha estat “un cop dur, perquè porto molts anys treballant per això, perquè com a esportista sempre tens la meta d’arribar a uns Jocs Olímpics, i era el meu somni de petit”, va afirmar.

Una barrera en forma de malaltia que l’impedirà anar a Brasil, però “una barrera que lluitaré per superar-la per passar per sobre d’ella, i com he fet altres vegades estic segur que ho podré aconseguir per tenir una altra oportunitat de poder disputar els Jocs Olímpics”, va assegurar l’Hèctor Ruiz.

Preguntat per si aniria Brasil en el cas que la Federació Espanyola de Natació li oferí anar com a convidat va el nedador va ser taxant, “no, perquè jo si vaig a Brasil és a competir, no a mirar”.

Ara, l’Hèctor està esperant que li diguin quan serà el dia de l’operació, que es portarà a terme a la Clínica Dexeus, per tirar-se a l’aigua per nedar, un sensació que fa un mes i mig que no prova.
I la troba a faltar.