Una part de la població de Roses li costa entendre la necessitat de quedar-se a casa per evitar la propagació del coronavirus

Policia Local de Roses
Control de carretera que fan conjuntament la Policia Local de Roses i els Mossos d'Esquadra

La Policia Local de Roses, des de diumenge passat, ha advertit a 65 persones, 12 de les quals han estat denunciades per la seva persistència en ser-hi al carrer  

La majoria dels vilatans de Roses compleixen, des de diumenge passat, el confinament a casa per evitar la propagació del coronavirus, tot i que, avui, tres dies després, hi una petita part de la població que no és conscient de la importància de no trepitjar, si no és una estricta necessitat, la via pública.

Tot i aquesta petita part dels vilatans que fan cas omís a les recomanacions de les autoritats sanitàries, “en general, la situació està sota control”, ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.

Una situació controlada pel que fa al decret de la limitació de la mobilitat per la via pública, gràcies al dispositiu que porta a terme la Policia Local de Roses per evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i, en definitiva, per salvaguardar la seguretat i la salut de les persones.
I a dia d’avui, els agents municipals han advertit a 65 persones, 12 de les quals han esta denunciades amb una multa d’uns 600 €.
Cal a dir que la majoria d’aquesta seixantena de persones “són nois joves que ‘jugaven’ a esquivar les patrulles policials”, ha desvetllat Plana, mentre que la dotzena de vilatans denunciats “han estat per la seva persistència en estar al carrer o bé perquè s’han enfrontat als agents”.
Un enfrontament a l’autoritat degut a que “encara costa que la gent interioritzi que no poden sortir si no és estrictament necessari”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana.

Pel que als establiments comercials, la Policia Local ha hagut d’informar de les limitacions de la seva activitat, mentre que “de manera preventiva”  han estat tancats 27 locals i precintats pels agents de seguretat municipal 19 espais públics.

A més, s’han portat a terme mig centenar d’actuacions diverses relacionades amb l’estat d’alarma, així com 6 controls de carretera, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra.