Una Processó de Divendres Sant de Roses amb menys participants i menys públic

Processó de Divendres Sant de Roses

Els confrares de la Germandat del Crist de la Columna de la Processó de Divendres Sant de Roses

La quantitat de manaies va ser inferior a anys anteriors i el menor nombre de visitants a Roses per aquesta època de Setmana Santa es va notar en la davallada de públic pels carrers per veure la Processó

Processó de Divendres Sant de Roses
Els confrares de la Germandat del Crist de la Columna de la Processó de Divendres Sant de Roses

La Processó de Divendres Sant de Roses d’enguany va comptar amb menys participants que l’any passat, ja que, pe exemple, el que feien de manaies eren la meitat degut a que “hem volgut que tots els que feien de romans anessin vestits iguals, amb la roba que ens han deixar els manaies de Figueres, que es un vestit més maco que el que tenim nosaltres, i hem preferit, en aquest cas, que hi hagués menys gent, però que lluís millor”, va explicar un dels organitzadors de la Processó de Roses, Eduardo Martín.

La Germandat del Crist de la Creu va comptar amb menys portadors que l’any passat, quan va ser una excepció sumant fins a 8 confrares. Així, el 4 portadors que van desfilar ahir són els mateixos de tots els anys, el que significa que la davallada de participants va provenir dels manaies.

Menys participants i també menys públic el que va presenciar enguany la Processó de Divendres Sant de Roses. La plaça de l’Església i el carrer Puig Rom van tenir la mateixa afluència de gent que altres anys, en canvi, al carrer Francesc Macià i al carrer Nou no es va aplegar gaire públic, sens dubte, que hi ha menys visitants aquest any per Setmana Santa a Roses, degut principalment a la climatologia.

La Processó de Divendres Sant de Roses es va iniciar puntualment a les 9 del vespre, quan la creu de guia va sortir de l’església de Santa Maria per iniciar la desfilada pels carrers de la Vila, seguida dels manaies, els passos del Crist de la Columna, el de Jesús el Natzarè, el Cris de la Creu i per últim la Verge dels Dolors. Va ser quan sortir la Germandat de la Verge, quan, els portadors de Jesús el Natzarè va donar la volta per fer una reverència i postrar-se, així, als peus de la seva mare. Una reverència que van portar a terme els confrares d’aquesta Germandat per primer cop l’any 2015, i que des de llavors repeteixen cada any.

Dues hores va durar la Processó d’enguany, ja que a les 23 hores, les figures religioses entraven a l’església.

Avançar l’hora d’inici de la Processó

No és nova la idea d’avançar l’horari de la Processó de Divendres Sant. Fer-la abans aniria en benefici, segons l’organització, de l’afluència de públic, ja que “a les 8 de la tarda hi ha gent per tot arreu, per tant és una proposta que vull fer a la propera reunió que celebrem”, ha manifestat Eduardo Martín.