Una seixantena de persones a la primera Auca Caminada de la Ciutadella

En aquesta ocasió, els protagonistes de la primera Auca caminada van ser els tres rellotges de sol del recinte, a través dels quals es conforma un recorregut que permet als visitants conèixer el passat de Roses

auca_caminadaUna seixantena de persones van participar el passat dissabte 30 de març en la primera Auca Caminada dels 3 rellotges de sol de la Ciutadella, la nova visita guiada ideada per Educ’art i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses.

Un joc plantejat com una auca caminada, és la nova proposta que ofereix la Ciutadella dins el seu programa d’activitats i visites. En la primera sessió, realitzada el passat dissabte, l’Auca va convidar la seixantena de participants a passejar per la història de Roses, a través dels seus tres rellotges.

Els tres rellotges de sol de la Ciutadella, protagonistes

El punt de sortida va ser el rellotge de sol històric de la Porta de Mar. El recorregut continuà pel Pati d’Armes, on es troba instal·lat el rellotge de sol analemàtic, que en el cas de la Ciutadella es converteix en un rellotge de sol humà en el qual les persones fan de número, per acabar al costat de la Porta de Terra, amb el rellotge de llautó horitzontal, donat recentment a la Ciutadella pel científic rus Aleksandr Boldyrev.

El Grup de Teatre de Roses va col·laborar en aquesta primera sessió inaugural amb la incorporació d’un trobador, personatge encarregat de recitar els rodolins de l’Auca. El text i les il·lustracions de la mateixa són obra de Roser Raluy, de l’equip d’Educ’art que gestiona el servei educatiu de la Ciutadella. El desig és que aquesta activitat tingui continuïtat i que l’Auca torni a caminar.