Una seixantena de persones prestaran el servei d’acompanyants del transport escolar a l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Els participants a la jornada de formació amb la presidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan

El servei s’encetarà el 12 de setembre coincidint amb l’inici del curs escolar, per això ahir van participar en una jornada de formació celebrada al Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l’Alt Empordà
Els participants a la jornada de formació amb la presidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va celebrar, al llarg de tot el dia, una jornada de formació per a tots els acompanyants del transport escolar. En total, hi van participar una seixantena de persones que seran les encarregades de prestar aquest servei coincidint amb l’inici del curs, el proper 12 de setembre.
La jornada es va encetar amb la benvinguda per part de la presidenta del Consell Comarcal , Montse Mindan, que va estar acompanyada per Xavier Vilà, cap de l’àrea per a la coordinació i planificació escolar del departament d’Ensenyament.

En la presentació, Mindan va remarcar que “l’Alt Empordà va ser una comarca pionera en preparar una jornada de formació d’aquest tipus i, encara avui, hi ha pocs consells que les organitzen. Des del nostre punt de vista és una sessió important per als acompanyants del transport escolar ja que els permet posar-se al dia, conèixer noves normatives o pautes d’intervenció en el desenvolupament de la seva activitat i, sobretot, és un bon moment per plantejar preguntes i dubtes als professionals que intervenen a cada edició”.

La primera xerrada va tractar sobre emergències en el transport escolar i la va impartir Mateu Feu, cap del parc de Bombers de Figueres, Antonio Santiago, cap del parc de Bombers de Roses, Joan Perona, cap del parc de Bombers de Llançà, i Lluís Regincós, cap d’unitat de l’àrea d’operacions de la REG.
Tot seguit, els tècnics del Consell Comarcal van oferir informació sobre el curs 2018-19.

La jornada va continuar amb una taller de resolució de conflictes, impartit per Núria Mora i Robert Gimeno, del departament de Justícia de la Generalitat.
I finalment, a la tarda, els agents dels Mossos d’Esquadra, Eva Iglesias i Marc Cuberes, va impartir una xerrada sobre seguretat viària i incidència en el transport escolar.

Aquesta jornada de formació es va aprofitar per presentar a Sònia Martínez com a nova consellera comarcal delegada de l’àrea d’Ensenyament, responsabilitat que assumia  Montse Mindan fins que va agafar el relleu de la presidència del Consell Comarcal a Ferran Roquer el passat mes de juliol.