Una setantena de ciclistes participen a la 1ª Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C

Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C

Gent de totes les edats ha participat a la 1ª Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C

Una bicicletada amb l’objectiu que “la Trasnpyr Coast to Coast es visqui des del poble de Roses”

Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C
Gent de totes les edats ha participat a la 1ª Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C

Ara fa 9 anys que els organitzadors de la Transpyr van apostar perquè Roses acollís l’inici de la primera etapa d’aquesta prova ciclista. “Vam ser al primer lloc que vam anar, i vam decidir que fos Roses la sortida de la Transpyr perquè ens oferien tot el que necessitàvem en quant a infraestructures d’acolliment, i tot allò que es requereix per acollir una prova d’aquestes característiques”, ha explicat Francesc Sallent, director executiu de la Transpyr Coast to Coast.

I l’Ajuntament de Roses va creure en aquest esdeveniment esportiu de cares a la difusió mediàtica i publicitària de la Vila de cares als següents anys. I va ser tot un encert, perquè de 70 participants de la primera edició s’ha passat als gairebé 400 actuals, provinents de 30 països d’arreu del món. A més, la Transpyr Coast to Coast ha estat catalogada pel National Geogràfic com una de les millors proves ciclistes del món, pel seu gran atractiu en quant al recorregut, tant a nivell esportiu com a turístic.

I enguany, l’organització ha decidit organitzar la 1ª Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C, esdevenint “una petita contribució a que la Transpyr sigui viscuda des del poble de Roses en agraïment a l’Ajuntament i les entitats, com el Club Ciclista Roses, que ens ajuden pel que fa als dispositius de la sortida”, ha manifestat Sallent.

Així, aquest matí una setantena de rosincs de totes les edats, entre d’ells el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, han participat en aquesta 1ª Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C, que han sortit  a les 11 del matí des del mateix punt on demà els ciclistes prendran la sortida prova que uneix el mar Mediterrani amb el mar Cantàbric, per fer un volt per la Gran Via, la Riera Ginjolers, la zona esportiva i el Mas Oliva per baixar fins al passeig marítim i arribar a la meta, després d’uns 15 quilòmetres, pedalejant, situada al mateix punt de sortida, la Ciutadella de Roses.

Tots els participants se’ls ha obsequiat amb un bon entrepà de botifarra i una samarreta de record.

Per ser la primera edició, l’organització ha valorat positivament la xifra de ciclistes participants en aquesta bicicletada, de tal manera que si Roses coneix el que és la Transpyr, en un futur també sabran el que és la Bicicletada a Roses de la Transpyr C2C, perquè s’organitzarà, també, cada any.