Una setantena de vilatans netegen la platja de Les Botxes de Roses

Neteja de les platges de Roses

Sortint des del Si Us Plau el grup de dalt va netejar la platja fins a l'Hotel Terraza, i el del sota fins a l'espigó de la Rambla Riera Ginjolers

Roses es bolca en la neteja de les seves platges, plenes de brutícia pel temporal Glòria

“Només recollir el plàstic i tot allò que no sigui natural, les canyes i les algues i demés material vegetal es queda a la platja per a que el recullin i escombrin els professionals de la neteja”.
Sota aquestes indicacions donades per de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, una setantena de rosincs i rosinques, entre d’ells molt de francesos amb segona residència a casa nostra, van netejar ahir la platja de Les Botxes de Roses.
La neteja es va dividir en dos grups després que a cada voluntari se li donés uns guants i una bossa d’escombraries. Un va sortir des del Cafè Si Us Plau i va netejar la sorra fins a l’Hotel Terraza, i l’altre va anar en direcció contraria, fins a l’espigó de la Rambla Riera Ginjolers.

“Una iniciativa, aquesta de netejar les platges de Roses, que va sortir de la pròpia ciutadania dient-nos de la seva voluntat de recollir tots aquests plàstics que ens ha tornat el mar després del temporal Glòria”, va desvetllar l’alcaldessa.

Tot i el dia, un dilluns, i l’horari laboral que en que es va programar, a les 4 de la tarda, van ser molts els ciutadans que van voler donar el seu cop de mà en la neteja de la platja, “sí, estem molt contents de la resposta de la gent, i és que vam decidir no esperar al cap de setmana perquè eren molts de dies i per això ho hem programat pels dies de cada dia un parell d’horetes a la tarda”, va explicar Mindan.  

El regidor de Medi Ambient, Francesc Giner va anunciar que “si queda net el tram que va des de l’espigó de la Rambla Riera Ginjolers fins a l’Hotel Terraza -com així va ser- demà -avui- es farà el tram entre l’Hotel Terraza i la bocana de Santa Margarida, i si el acabem després farem la platja de La Punta”.

El regidor va anunciar que per saber quin tram es netejarà cada dia només cal seguir el Facebook de l’Ajuntament de Roses.

Així, per exemple, s’ha convocat avui als vilatans al pàrquing de l’Hotel Marítim, al costa del monument al Turista per netejar la platja de Santa Margarida fins a la bocana.