Una Setmana Santa 2013 amb més vehicles i una menor sinistralitat que els anys anteriors

Servei Català de Trànsit
Foto: arxiu

Des de l’inici d’aquest període festiu, el passat divendres 22 de març, hi ha hagut 3 accidents mortals amb 3 morts, 1 ferit menys greu i 1 ferit lleu
dispositiu_transit_setmana_santaEl Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, des de l’inici del dispositiu especial de Setmana Santa, les 15.00 h de divendres 22 de març, fins a les 20.00 h d’avui Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, la xarxa viària interurbana catalana ha registrat 3 accidents mortals amb 3 morts, 1 ferit menys greu i 1 ferit lleu.

El dissabte 23 de març, a les 00.46, una furgoneta va envestir lateralment un camió tràiler sense càrrega al pk. 768,8 de la N-II a Capmany (Alt Empordà). Com a conseqüència de l’accident, el conductor de la furgoneta va resultar mort mentre que el seu acompanyant va resultar ferit menys greu i els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques el van traslladar a l’Hospital de Figueres.

D’altra banda, dimarts 26 de març, a les  22.04 h, el conductor d’un turisme que es va accidentar i va sortir del vehicle al pk. 16 de la C-58, a Terrassa (Vallès Occidental), va ser atropellat per un altre cotxe i va perdre la vida.

Avui dilluns 1 d’abril, a les 08.08, un turisme ha envaït el sentit contrari i ha col·lidit frontalment amb un altre turisme al pk. 0,9 de la T-203, a El Catllar (Tarragonès). La conductora del primer turisme ha resultat morta i el conductor de l’altre turisme ha resultat ferit lleu.

Des del Servei Català de Trànsit es valora positivament la reducció de morts en aquest període festiu. “Partint de que no podem donar per bona una xifra de mortalitat en carretera, aquesta és la sinistralitat més baixa de la història del Servei Català de Trànsit. Valorem la tasca dels conductors de prudència i precaució” ha destacat Joan Josep Isern, director del SCT. Recordem que a la Setmana Santa 2012, del 30 de març al 9 d’abril, hi va haver 8 accidents mortals amb 12 morts, i al 2011, del 15 d’abril al 25 d’abril, 7 sinistres amb 9 víctimes mortals. No obstant això, insta a no abaixar la guàrdia al volant en el que resta d’operació retorn, fins a les 24.00 hores.

Quant a la mobilitat, entre les 12.00 h de diumenge 31 de març fins a les 20.00 h d’aquest dilluns 1 d’abril han retornat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) un total de 543.139 vehicles. Això representa un 89,8% dels 605.000 vehicles estimats que retornarien entre les 12.00 h d’ahir diumenge i les 24.00 h d’avui dilluns. En aquest sentit, està previst que augmenti el nombre de vehicles que retornin a l’ÀMB fins a 610.000 vehicles aproximadament, la qual cosa significa el major volum de trànsit de les darreres setmanes santes. “Hi ha hagut menys volum de trànsit aeri i més desplaçaments curts amb vehicles propis que altres anys”, ha afirmat Joan Josep Isern.

Les principals afectacions viàries que s’han registrat avui dilluns de Pasqua 1 d’abril han estat les següents:

-N-340: 9 km de retenció al Vendrell i 6 km a Torredembarra en sentit Barcelona;

-AP-7: 20 km de retenció a Vilafranca del Penedès en direcció a Barcelona;

-A-2: 17 km de congestió a Esparraguera i 17 km més a Castellnou de Seana, a causa de dos accidents, en ambdós casos en sentit Barcelona;

-C-31: 5 km de retenció a Castell-Platja d’Aro en direcció a Llagostera, a l’enllaç amb la C-65;

-C-65: 5 km de retenció a Llagostera en direcció a Cassà de la Selva, a l’accés a l’AP-7;

-C-16: 7 km de retenció a Cercs en direcció a Barcelona.

A més s’ha tallat la N-II a l’altura de Bàscara per manifestació dels veïns i s’han fet desviaments per l’AP-7.

Ahir, diumenge 31 de març, la situació es va complicar sobretot a mitja tarda. Hi va haver cues sobretot a les següents vies:

-N-340: 5 km de lentitud i aturades al Vendrell en sentit Tarragona i 19 km més de retenció entre Tarragona i el Vendrell en sentit Barcelona;

-A-2: 17 km de retenció entre el Bruc i Abrera en sentit Barcelona;

-C-16: 12 km de congestió de Bagà a Cercs en sentit Berga;

-AP-7: 18 km i mig de retenció entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès, 6 km més entre Sant Sadurní d’Anoia i Gelida i 5 km més a Castellbisbal tot en sentit nord. A més, hi va haver 2 km d’intensitat a Sant Celoni en sentit sud;

-C-32: 8 km de retenció a Sitges i 6 km més de Gavà a Sant Boi en sentit nord;

-C-14: 4 km de lentitud i aturades a Organyà en sentit Tàrrega;

-C-31: 4 km de congestió a Sant Cristina d’Aro en sentit Maçanet de la Selva.

A banda d’això, la C-28 va estar tallada entre Vaquèira i la Mare de Déu des Ares per risc d’allaus. D’altra banda, es va restringir la N-260 a Montferrer i Castellbò per una manifestació i això va provocar retencions en tots dos sentits.