Una vintena de nedadors fan un entrenament a Roses de 50 sèries de 100 metres en favor de la Fundació Josep Carreras

Repte de natació 50 x 100 a Roses

Els participants del Repte de natació 50 x 100 s'ho van passar d'allò més bé

Als nedadors participants els va agradar molt aquest repte amb la intenció de repetir experiència l’any vinent

Repte de natació 50 x 100 a Roses
Els participants del Repte de natació 50 x 100 s’ho van passar d’allò més bé

Com amant de la natació el rosinc Paco Abarca va decidir organitzar el repte 50 x 100 de natació a la piscina de Roses, un entrenament que es realitza en altres poblacions i ciutats d’arreu l’estat espanyol.

I Abarca va pensar que ja que el feia el donaria un caire solidari, i “vaig comentar-li a l’Alfons Gómez, delegat de la Fundació Josep Carreras aquí a Roses, per fer-lo a benefici d’aquesta entitat”, va dir en Paco.

El repte 50 X 100 “és un bàsicament un entrenament, no es tracta d’anar més ràpid, sinó d’aconseguir realitzar 50 sèries de 100 metres”, va explicar l’impulsor de la iniciativa, per assenyalar que “el fem en ritmes diferents segons la preparació física de cadascú”,. Així, dos dels carrils surtien “a nedar cada dos minuts, un tercer cada 2 minuts i 15 segons i l´últim carril 15 segons més tard que els nedadors del tercer”, va explicar l’impulsor d’aquesta iniciativa.
Per realitzar aquest repte disposaven de 4 carrils, per això aquesta iniciativa no va poder acollir més gent, que en total van ser una vintena de persones les que van participar, per la qual cosa l’organitzador va afirmar sentir-se “molt content per ser la primera vegada i per la resposta de la gent”.

Una gent a la que li va agradar molt aquesta iniciativa, “és una idea boníssima i crec que s’hauria de repetir cada any perquè ho estem passant molt bé”, va afirmar Jorge Pérez. Del mateix parer va ser la Raquel Torné, provinent de Ripoll que va participar “perquè sóc nedadora d’aigües obertes i fer aquet repte de 5 km en piscina no l’havia fet mai i volia provar, i si a més fent-ho ajudes a la Fundació Josep Carreras encara millor”.
I un altre dels participants, Ernest Ruiz, de Figueres, tot i que cada dia és a Roses per la seva feina, també va considerar aquest repte de natació una “molt bona idea, perquè a part de donar l’oportunitat a la gent que ens agrada l’esport i, sobretot, la natació, també serveix per ajudar en una causa solidària, va dir Ruiz, per apuntar que “l’any vinent s’hauria de repetir”.

Davant l’èxit de convocatòria i de bona acceptació entre els nedadors, l’any vinent Paco Abarca donarà continuïtat a aquest repte de natació 50 x 100, tot i que “serà a benefici d’una altra entitat que ho necessiti”.