Una vintena d’estudiants d’EUA han fet una estada aquest estiu a l’Hospital de Figueres

Hospital de Figueres
L’últim grup d'estudiants nordamericans que han passat per l'Hospital de Figueres

Durant unes setmanes, aquests joves estudiants han conegut de primera mà el funcionament d’un hospital i les seves especialitats mèdiques

Durant els mesos de juliol i agost, l’Hospital de Figueres ha acollit 22 estudiants dels Estats Units que han superat l’ensenyament secundari i que estan cursant els estudis de Pre-Medicina. És el primer cop que la Fundació Salut Empordà participa en aquesta iniciativa de l’empresa Atlantis Project, tot i que hi ha centres de l’Estat espanyol i de tot Europa que hi participen habitualment.

Els estudis de Pre-Medicina serveixen perquè els joves es puguin preparar per superar la prova d’admissió a la Facultat de Medicina i no només contenen assignatures (bioquímica o física) sinó que també inclouen activitats diverses (cursos, voluntariat o experiències en centres sanitaris).

L’estada a l’Hospital de Figueres s’emmarca en aquest context i permet als joves passar  20 hores setmanals, en períodes de dues o tres setmanes, acompanyant de prop un professional sanitari de referència en el seu dia a dia. Així poden conèixer de primera mà el funcionament d’un hospital i les especialitats mèdiques, a la vegada que també veuen sistemes d’atenció assistencial diferents al nord-americà. Les 20 hores al centre es completen amb excursions i activitats pel territori, perquè aquests estudiants coneguin la cultura del país.

L’objectiu del programa és que aquests nois i noies tinguin prou elements per decidir si volen entrar a la Facultat de Medicina, quina especialitat escollir o si finalment opten per una altra professió sanitària. I, a més, aquesta estada els aporta avantatges de cares a l’obtenció de plaça en els estudis que vulguin cursar.

L’empresa Atlantis Project va néixer el 2007 a la Universitat de Carolina del Nord. Actualment té la seu a Whashington DC, amb corresponsalies a tot Europa, i ha esdevingut un referent de formació per als professionals de la salut dels Estats Units.