Inici Actualitat Una vintena d’imatges opten, fins al moment, al 24è Concurs de Fotografia...

Una vintena d’imatges opten, fins al moment, al 24è Concurs de Fotografia de l’Alt Empordà

Dues de les fotografies guanyadores del concurs de fotografia de l'any passat

La convocatòria del Concurs de fotografia de Patrimoni de l’Alt Empordà restarà oberta fins al 30 de setembre

Enguany, aquesta iniciativa que impulsa l’àrea Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà arriba a la vint-i-quatrena edició dedicada als edificis romànics de caràcter civil o religiós. Si bé sempre es requeria la presentació en format paper de les fotografies, des de l’any passat que el concurs va passar a l’àmbit digital facilitant la participació a través d’Instagram.

Enguany gairebé una vintena de publicacions opten al premi del concurs. La publicació d’imatges que vulguin participar en el concurs finalitzarà el 30 de setembre. Es podran presentar fotografies fetes abans de l’inici de la convocatòria, sempre que compleixin amb l’objectiu del concurs. Les bases també assenyalen que els participants han de tenir un compte obert a la xarxa social d’Instagram i amb un perfil públic. La participació és gratuïta i cadascun dels concursants podran presentar fins a dues imatges que podran ser utilitzades en accions de difusió i sensibilització dels projectes de patrimoni de l’Alt Empordà, per part del Consell Comarcal.

El concurs vol ser una eina de sensibilització i divulgació del patrimoni cultural de la zona. Les fotografies s’han de penjar amb l’etiqueta #romaniccae i han d’anar acompanyades del nom del municipi o nucli on s’ha fet la imatge, amb el benentès que el lloc fotografia ha d’estar situat dins del territori de la comarca de l’Alt Empordà. Les bases contemplen que ess podran afegir altres etiquetes o comentaris que la puguin descriure, que l’expliquin o que puguin fer-la més interessant, divulgativa, pedagògica o divertida.

El jurat escollirà tres fotografies per a ser premiades en base a aquestes categories: creativa, inèdita i popular. Aquesta darrera es decidirà entre les 10 imatges que tinguin més likes. Cada premiat rebrà 400 euros i un trofeu. El jurat estarà format per tres representants del Consell Comarcal i dos professionals de l’àmbit objecte del concurs (fotògraf, tècnic de patrimoni cultural o community manager). Les bases del concurs limiten a dues el nombre de fotografies per participant, de manera que es valoraran les dues primeres fotografies (formin part d’un mateix àlbum o de dues publicacions).

Les normes també especifiquen que els participants han de tenir més de divuit anys i ser seguidor del compte @ccaltemporda i que les publicacions tinguin missatges respectuosos (es rebutjaran les fotografies i els missatges que siguin ofensius, difamatoris, obscens o discriminatoris)

Exit mobile version